Iako hidrirate kožu često, ukoliko je ona po prirodi suva, tokom zime može da izgleda kao da šminkom naglašavate mrlje po vašem tenu.

Ako ste nebrojeno puta pokušali da “nahranite“ svoje lice najhidratantnijim proizvodima, ali i dalje imate osećaj kao da to nije dovoljno glatko, onda poslušajte ovih sedam saveta šminkera Dominika Lerme i Bili Džina za ravnomerno nanošenje šminke tokom hladnih meseci.


1. Tajna je u pripremi
Jako je važno šta stoji ispod šminke i ako to već niste, počnite da u svoju rutinu uključujete serume, hidratantne kreme i kreme za lice sa hidratantnim sastojcima, poput hijaluronske kiseline ili glicerina.

2. Piling
Pored dodavanja hidratantnih proizvoda za negu kože u vašu rutinu, piling je jedan od najboljih načina da se rešite perutanja kože. Takođe pomaže u poboljšanju apsorpcije proizvoda što inače ne bi desilo, jer ljuspice i mrtve površinske ćelije kože blokiraju prodiranje.

3. Preskočite puder
Umesto da nanosite podlogu za potpunu pokrivenost u nadi da ćete pokriti sve suve delove, koristite svetliju formulu kao što je tonirana hidratantna krema, BB krema ili CC krema. Ovo može sprečiti da se šminka zalepi za suve ljuspice i završnu obradu. Za pokrivanje nedostataka koristite hidratantni korektor.

4. Tapkaj, ne trljaj!
Tehnika koju koristite za nanošenje šminke može pomoći ili pogoršati suve fleke. Kada nanosite podlogu na suvu ili oljuštenu kožu, obavezno je stavljajte u jednom pravcu kada koristite četku ili tehnikom pritiskanja sunđerom za šminkanje, da ne bi došlo do još većeg ljuštenja kože.

5. Budite obazrivi kada koristite pudere

Ipak ako ne možete da se odreknete pudera u potpunosti, pronađite one za suv tip kože i obavezno ga nanosite samo tamo gde vam je potrebna dodatna pokrivenost. Uverite se da ste izabrali fino mleveni puder da koža ne bi dodatno delovala suvo.

6. Izbegavajte „svetleće“ formule

Ako volite ove formule uverite se da u njima nema teksture sa česticama sjaja dakle, da reklamirani sjaj nije posledica svetlucanja ili sjaja u formulama, jer to može pogoršati situaciju sa ljuštenjem kože.

7. Sprej za lice je ključan

Najveći savet za dugotrajnost šminke i izbegavanje bilo kakvih suvih fleka ili ljuspica koje se pojavljuju tokom dana je da uvek držite sprej za lice pri ruci. Hidratantni sprej možete koristiti neprekidno tokom dana i vaša koža će izgledati glatko.

Izvor: Lepa&Srećna