Da bi vaše lice blistalo ono zimi mora dodatno da se neguje. Takođe, važno je koristiti kremu sa UV faktorom, a prvenstveno treba obratiti pažnju na predeo oko očiju, i koristiti kreme koje su u skladu sa vašim godinama.

Mlađe devojke bi trebalo da koriste blaže kreme i gel za predeo oko očiju, a tek nakon dvadeset pete godine treba početi sa intenzivnijim tretmanima i antirid kremama. Ipak, najvažniji za kožu jeste način na koji se skida šminka. Ne treba koristiti maramice, jer one ne mogu detaljno da uklone nečistoće sa lica. Same odlučite da li će to biti gel, pena ili mleko. Potom lice očistite tonikom, i na kraju stavite hidratantnu kremu i antirid.

Bez obzira na tip kože, pri odabiru hidratantnog proizvoda vodite računa da on sadrži hijaluronsku kiselinu i ceramide. Hijaluronska kiselina će privući vlagu, a ceramidi pomažu da se ona zadrži u koži.
Bilo da je vaša koža crvena i ljušti se ili je samo više suva nego inače, evo nekoliko jednostavnih načina da poboljšate svoju svakodnevnu rutinu nege kože zimi.

1. Operite lice mlakom vodom i blagim sredstvom za čišćenje.

2. Nanesite hidratantnu kremu kada je vaša koža još vlažna.

3. Izaberite hidratantnu kremu na bazi vode ako imate akne.

4. Potražite sastojke koji privlače i zadržavaju vlagu.

Najvažnije je da vaša koža ostane hidrirana, odaberite proizvod koji vam najviše prija i negujte se, čak i ponovite mazanje kreme nekoliko puta, ukoliko je to potrebno. A pogledajte i koji su sastojci najbolji za negu žena posle tridesete godine. 

Izvor: Lepa&Srećna