Pripemili smo vam mini vodič sa savetima za šminkanje očiju i trikovima za privlačan pogled koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Rešavamo vam sve dileme koje ste do sada imali kada je u pitanju pravilan odabir maskare, ali i tehnike nanošenja.

Koristite češalj za trepavice

Da biste namazali sve do poslednje dlake, čak i one tvrdoglave u uglovima, nanesite malo maskare na češalj za trepavice i pređite lagano preko dlačica. Budite nežne i pažljive, jer iglice češlja su oštre, a vi ih prinosite oko vaših očiju.

Pomešajte više maskara

Uz standardnu maskaru, možete koristiti i one koje imaju četkice za definisanu formu i odvojene trepavice ili za volumen trepavica. Savet plus: zaobljena četkica odlična je za ekstra uvijanje.

Ne zaboravite donje trepavice

Možda izbegavate da mažete donju stranu jer ste čuli da otežava trepavice i vuče ih na dole, ali to je samo urbana legenda. Za idealnu dužinu uklonite višak, brišući papirnim ubrusom četkicu i pređite maskarom po gornjoj strani, a zatim premažite i donju stranu kako biste podigli trepavice.

Četkicu za maskaru vucite dijagonalno

Većina žena koristi tehniku nanošenja "gore-dole", ali dijagonalnom metodom dobijate izgled krupnih očiju i širokih trepavica. Da biste to postigli, povucite četkicu dijagonalno umesto ravno i odvojite malo više vremena za definisanje spoljašnjih uglova.

Izvor: Lepa&Srećna / Milica Prelević