Izvlačenje pramenova ume da bude najveći šok za svaku ženu - koštaju papreno, tretman dugo traje a za ishod obično strepimo.

Da biste izbegli sve ove muke na početku leta predlažemo da se odlučite za diskretno ali vrlo efektno šatiranje - samo par nijansi svetlije od vaše boje kose. Znači, pravilo broj jedan - neka blanš stoji što kraće na izvučenim pramenovima!

Ne zaboravite da "igru boja" možete postići i tako što ćete neke pramenove izvući tamnije - farbom - i time smanjiti potrebu da jedan deo kose tretirate blanšom.

Ako želite da baš naglasite novu boju kose, izvucite samo par pramenova uz lice u boji svetlijoj za par tonova.

Da bi kosa ostala zdrava, potrudite se da joj tokom leta pružite posebnu negu.

Obavezno nosite šešir, naročito ako ste na plaži a i u gradu uvek možete da iskombinujete ovaj veoma popularan modni detalj. Potrudite se da što ređe pravite frizure koje traže jake izvore toplote - duga feniranja i "peglu" za kosu. Umesto toga, skoro suvu kosu namotajte na krupnije viklere ili se poslužite krpicama da napravite lokne.

Ako se kupate u bazenu, redovno ispirajte kosu da biste odstranili hlor i druge štetne materije. Kako da je zaštitite od "tvrde" vode pročitajte OVDE.

Kako vam se dopadaju ovi predlozi za novo šatiranje?

Izvor: Lepa&Srećna