Spaljeni  kapci, uništena koža, razmazane tetovaže, pogrešne poruke na telu... svedoci smo da se svakog dana u medijima i na društvenim mrežama pojavljuju slike žena koje su želele da poboljšaju svoj izgled a završile - manje ili više - unakažene.

"Najveći problem je preveliko poverenje koje poklanjamo Instagramu", objasnila nam je mladi tatu majstor iz Beograda Aleksandra Blagojević Godmothertattoo. "Treba da znamo da slika može i te kako da prevari. Nije razlog samo u tome što neko može da bukvalno ukrade tuđe slike i predstavi ih kao svoje već i u tome što ima mnogo načina da se fotka sredi tako da bude privlačna na Internetu."

Pre nego što se odlučite za bilo koju intervenciju na telu, treba da se dobro raspitate i istražite sve detalje u vezi sa određenim postupkom. To nije lako, budući da ima sve više tehnika ulepšavanja, sve različitijih materijala i boja, ali najodgovorniji ste sami za svoje zdravlje i izgled.

"U Beogradu će za pare sve da vam urade", kaže Aleksandra. Ruku na srce, nije to mnogo drugačije ni u drugim delovima sveta. "Ako zatražite tetovažu na nepcima ili u unutrašnjosti usana, sigurno ćete naći mnogo onih koji vas neće upozoriti koliko to može loše da ispadne. Važno je da pronađete nekoga ko je zaista prošao obuku za takav konkretan postupak. Na sluzokoži se radi veoma teško, veliko je pitanje koliko će takva tetovaža da opstane, a moguće je da ste vi videli neku zvezdu na kojoj je sličan tatu bio običan fotošop."

Važno je, dakle, da klijenti uvek dobiju prave informacije i da se ne pouzdaju i ne oslanjaju na Instagram.

Prema njenim rečima, izuzetno su problematične i linijske tetovaže u beloj ili crvenoj boji. "Sve to može da bude vrlo lepo kad je tek sveže urađeno i slikano na dobar način", kaže ona. "Međutim, posle kratkog vremena, vaša neobična tetovaža može da izgleda kao grozan, ružan crveni ožiljak".

Naravno, reći ćete, lako je tetovažu skinuti. To, međutim, uopšte nije tako lako, a kako izgleda efekat lasera na koži pogledajte i sami.

Skidanje tetovaže
Shutterstock  

"Kako izgleda skidanje tetovaže sa sluzokože usana - to ne smem tek ni da zamislim", iskrena je Aleksandra.

Kada želite da neku tetovažu privremeno prekrijete, najbolje je da se poslužite šminkom, kao što je to nedavno učinila Arijana Grande. Poznata po svojim mnogobrojnim tetovažama, čak ni ova lepotica nije želela da se s njima pojavi na venčanju pa je veći deo sakrila.

Zvezde  inače diktiraju trendove, pa je tako, recimo Kara Delevinj istetovirala portret lava na prstu a onda izazvala histeriju u celom svetu. "Kao da su sve žene razmišljale - ako može ona, zašto ne bih mogla i ja?", priča Aleksandra. "Sada, međutim - njena tetovaža izgleda horor"!

Kara Delevinj tetovaža lav
Profimedia 

Zato dobro razmislite pre svake intervencije i odaberite onu za koju znate da će vam dugoročno doneti dobre efekte! Treba da usaglasite veličinu tetovaže, njen dizajn i mesto na telu gde želite da je imate i tek onda ćete biti sigurni da se ona neće, za kratko vreme, izobličiti u nešto nakazno.

Izvor: Lepa&Srećna /J. G.