Poslednjih nedelja se sve više govori o estetskim korekcijama i greškama koje su se dogodile mnogim devojkama. Neuko osoblje, nadrilekari i nestručni ljudi su mnogim devojkama upropastili izgled, a mogli su i zdravlje da naruše. 

Prenapumpane usne, nekvalitetan materijal, i loši radovi se mogu pripisati osobama koje drže ovakve salone, a pritom cene su niže od tržišnih, pa tako privalče klijente. Prosečna cena za uslugu popunjavanja usana, koju možete naći u beogradskim salonima/ordinacijama i u kojima će vas uslužiti stručno osoblje je otprilike između 250 i 350 evra.

Kako biste ispunili sebi želju i korigovali određeni deo lica, za kubik morate izdvojiti pomenutu paprenu cifru. Pored popunjavanja usana, možete izvršiti i nehiruško ispravljanje nosa, popunjavanje jagodica, konurisanje lica, podizanje kapaka, popunjavanje bora i mnogo drugih stvari. 

Cena svakako raste za svaki kubik više, pa se pojedinim damama dešavalo da za željenu korekciju moraju da izdvoje astronomsku cifru koja ide i do 1000 evra. Žene u želji da izbegnu paprene cene se odlučuju za jeftinije varijante, gde za kubik hijalurona traže 4000-5000 dinara, što je svakako mnogo manje od gore navedene cene. U takvim salonima i po toj ceni, tvrde stručnjaci, ne možete dobiti kvalitetnu uslugu i materijal koji će biti korišćen.

Štaviše, možete napraviti više štete od koristi, pa se može desiti situacija da organizam ne prihvati ubrizgan materijal, možete dobiti alergijsku reakciju, ali se može koristiti i materijal koji je zabranjen - silikon. Tačnije biopolimer je materijal koji se u našoj zemlji kvalifikovao kao materijal koji nije bezbedan za upotrebu (veštačka supstanca), trajan je i može izazvati ozbiljne zdravstvene reakcije, bol, a vremenom se usne mogu izobličiti i nabubreti. 

U većini evropskih zemalja i u Americi je biopolimer zabranjena supstanca, dok se hijaluron preporučuje kao veoma pogodan za svaku vrstu korekcije, jer se smatra prirodnim šećerom koji se stvara u ljudskom organizmu.

Izvor: Lepa&Srećna