Nedeljni horoskop obeležiće prelazak Marsa u znak Bika!

PONEDELJAK 4. JANUAR

Mesečeve energije vladaju ovim danom i, kako je on u trigonu sa Suncem, to je odličan početak nedelje. Dobro je da se pokažete pred drugima, da naglasite svoje znanje i stručnost. Dobri su odnosi u porodici, sa prijateljima sa voljenom osobom i šire. Kako se radi o dva zemljana  znaka - Mesec u Devici i Sunce u Jarcu - onda ste samouvereni, sigurni u sebe i izdržljivi ste pa možete mnogo da pokrenete i isplanirate.

Zatim Mesec pravi opoziciju sa Neptunom pa se možete osećati konfuzno, nesigurno, pomalo dezorijentisano pa se ne preporučuje da donosite odluke ili da užurbano uđete u neke nepoznate i nejasne tokove. Moguće je da budete nerealni ili da nemate dovoljno znanja pa ne treba raditi nešto u šta niste sigurni i upućeni. U nastavku dana, Mesec će biti pozitivno aspektovan sa Merkurom i Plutonom što vam daje da tačno znate šta hoćete i kako da to realizujete. Dobro je što ste prilagodljivi i što imate dobru saradnju sa drugim ljudima. I na kraju dana Mesec pravi kvadrat sa Venerom pa treba biti oprezan sa voljenom osobom da je ne povredite i u odnosu sa dragim vama dragim ljudima.

UTORAK 5. JANUAR

Ovim danom vlada Mars koji je na poslednjem stepenu u Ovnu i ako se nije izborio za svoju želju može biti dosta agresivan i nezadovoljan. Zatim Merkur pravi konjukciju sa Plutonom u Jarcu pa možete dublje sagledati neke svoje misli, projekte  i  planove. Pravi je momenat da izoštrite svoje misli i da se skoncentrišete na srž i sagledavanje nekih nejasnih problema. Vi sada možete biti vrlo efikasni i sposobni da rešite sve što je vezano za prethodne ili za buduće projekte i planiranja u bilo čemu. Odličan aspekt za nove početke. Zatim Mesec prelazi u Vagu pa možete biti spremni da harmonizujete i uspostavite odnose sa drugim ljudima. U nastavku je lep trigon sa Saturnom i Jupiterom što vam donosi optimizam, sigurnost, emotivnu sigurnost. Dobro je za sve vrste dobitaka ili započinjanje nekih finansijskih  ulaganja na duže rokove i poslove koji su dosta veliki.

SREDA 6. JANUAR

Vladavinu nad danom ima Merkur koji je još u konjukciji sa Plutonom i nastavlja započete planove i projekte. Zatim Mesec pravi kvadrat sa Suncem što je dobro da se svi prethodni planovi i započeti poslovi završe i ništa novo da se pokreće jer se može izjaloviti plan ili prosto da ne ide napred. Posle dugog boravka Marsa u Ovnu, on večeras ulazi u Bika gde je njegova egzaltacija.  Za vreme ovg tranzita pokušajte da ne radite bilo što vam stvara bilo kakvu težinu i frustraciju. Iako Mars ne voli sporost, sad bi trebalo da usporite jer koliko god vi želeli da ubrzate stvari stvore se neke okolnosti i prepreke da ne ide baš tako kako ste zamislili. Mars će biti u Biku do 3. marta 2021. godine pa usporite i više odmarajte.

ČETVRTAK 7. JANUAR

Ovo je dan Jupiterove energije koji je u Vodoliji dosta tolerantan, teži da pomogne ljudima, budi inspiraciju i pravi je životni pokretač. Zatim Mesec pravi kvadrat sa Plutonom i Merkurom pa možete biti nervozni i od te energije ulazite u rasprave pa čak i svađe. Mnoge osobe se sada nikako ne mogu složiti sa drugima jer svako hoće da bude po njegovom i tu je sve konfliktno i napeto. Povećan oprez u saobraćaju je potreban kao i u komunikaciji.

Zatim Mesec u lepom aspektu sa Venerom može dosta da vam izgladi nesporazume i donese harmoničnu komunikaciju. Zatim Mesec prelazi u Škorpiona gde je u padu i preti gubitak optimizma. Neka tmurna osećanja se aktiviraju, a pojačava ih opozicija sa Marsom i prosto vas preplavljuju negativne emocije. Potrebno je da izbegavate konflikte prepirke i ne ulazite u odnose koji mogu biti komplikovani. Zatim Mesec pravi kvadrat sa Saturnom i Jupiterom te je opet moguće da više trošite, da ste preplavljeni brigama, da imate novčane probleme i još kada se napravi opozicija sa Uranom gde je tenzija i nervoza neizbežna pa dobro pazite, izbegavajte sve konflikte.

PETAK 8. JANUAR

Petak je dan Venere koja danas napušta Strelca i ulazi u Jarca gde postaje ozbiljna,  pomalo nesigurna. Pojedine osobe se mogu povući i baviti bitnim stvarima u poslu i privatno. Neki odnosi mogu doživeti zahlađenje dok će drugi postati zreliji i ozbiljniji. Naizgled hladna i proračunata, vaša srodna duša možda samo koristi masku da bi se zaštitila, proverite zašto.

Zatim Merkur danas ulazi u Vodoliju gde u vazdušnom znaku biva više aktivan u komunikaciji, saradnji, sklapanju udruženja. U nastavku Mesec pravi sekstil sa Suncem što je dobro gde se pridružuje i trigon Neptuna pa možete da se iskažete i pokažete u nečemu, da budete srećni, da sijate i budete kreativni. Zatim i Sunce pravi sekstil sa Neptunom pa, ako ste imali neke nejasne stvari i situacije, sada mogu da se lepo razjasne i da uz pomoć intuicije postignete mnogo bolje i više.

SUBOTA 9. JANUAR

Iako je ovo dan Saturna, čeka nas dosta lepa energija pa možete nastaviti da budete optimistični i pozitivni. Mesec pravi sekstil sa Plutonom što je odlično da transformišete i prilagodite se nekim stvarima i situacijama.

U nastavku dana Merkur će biti u kvadratu sa Marsom pa možete lako ući u rasprave samo zato što svoje mišljenje i stavove zastupate na način koji drugi vide kao drzak, glasan i bezobrazan. Rizikujete dosta ako ste svesni da niste u pravu a  nastavljate da terate po svome i ne dozvoljavate da druga strana dođe do reči. Usled brzine i nervoze, treba biti pojačano oprezan u saobraćaju jer može doći do svađe sa nepoznatim osobama.

 Zatim Mesec prelazi u Strelca gde je veseliji i pokreće optimizam. Pravi sekstil sa Merkurom i Saturnom, Jupiterom pa vam kreće veća koncentracija, odgovornosti, nove ideje i još dosta lepih dešavanja. Zatim Venera je u trigonu sa Marsom što budi strasti, jača ljubavne i emotivne  odnose pa možete učvrstiti odnose sa voljenom osobom ili ući u ozbiljnu vezu ili brak.

NEDELJA 10. JANUAR

Vladar dana je Sunce koje tranzitira u Jarcu gde nastavlja jasnoću od prethodnog dana ali upozorava i na oprez. Merkur je u konjukciji sa Saturnom pa, iako je nedelja neradni dan, možete ovaj povoljan aspekt iskoristiti za neke projekte, planiranja, organizacije na neki duži period. Odličan je osećaj kako da sve uradite i osmislite i krenete od ponedeljka sa realizacijom. U nastavku Mesec ima kvadrat sa Neptunom što daje neki vid konfuzije, rasejanosti pa se ne preporučuje da nešto započinjete ili da ulazite u neke komplikovane  emotivne  rasprave ili veze.

Kako ovaj aspekt budi  nagon da se pobegne od stvarnosti, ne sme se rizikovati s bilo kakvim opijatima ili lekovima protiv  napetosti.

 Astrolog: Željka Knežević