Astrolozi preporučuju pogodan način ishrane za svaki horoskopski znak i upozoravaju koji zdravstveni problemi u 2021. godini mogu da budu posebno neprijatni!

OVAN

Bićete osetljivog zdravlja u februaru kada ćete osećati tegobe u zglobovima, posebno ako bolujete od artritisa. U junu ćete biti podložni disajnim smetnjama. Izbegavajte mesta sa zagađenim vazduhom. U oktobru će vam biti osetljivi bubrezi. Ostalih meseci u godini bićete stabilnog zdravlja. U proleće i leto će vam prijati svakodnevne fizičke aktivnosti.

Neophodna vam je ishrana koja će vaš organizam dovesti u ravnotežu. U ovoj godini je to hrana koja je bazna, dok vam se preporučuje da znatno umanjite unos namirnica koje povećavaju kiselost organizma. Limun, zeleno povrće i maslinovo ulje možete koristiti u ishrani svakodnevno. meso, ribu, mleko i jaja jedite umereno. Izbegavajte kafu i mesne delikatese.

BIK

Prva tri meseca u 2021. godini imaćete stabilno zdravlje. Imunitet će vam bit slab u prevoj polovini aprila i možete imati disajnih smetnji ako ste alergični na polen. Bićete skloni i virusnim infekcijama. U julu ćete biti skloni povišenom krvnom pritisku i kardiovaskularnim smetnjama. U septembru ćete imati urološke tegobe. Praktikujte kretanje i zdravu ishranu.

Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od srednje kaloričnih namirnica, prvenstveno povrća kao što su kupus, šargarepa, celer i voća kao što su pomorandža, jabuka i urme. Umanjite unos mesa i mesnih prerađevina, a uvećajte unos ribe i morskih plodova. Umereno jedite mlečne proizvode. Integralne žitarice, kao što su ovas, heljda i raž možete koristiti svakodnevno.

BLIZANCI

Početak 2021. godine donosi vam slab imunitet i sklonost upali grla i sinusa. Biće pojačana i vaša osetljivost na stres, što će prouzrokovati psihosomatske smetnje. Od marta do juna bićete promenljivog zdravlja, a juli vam donosi disajne smetnje i variranje krvnog pritiska. Od avgusta do kraja novembra bićete dobrog zdravlja. U novembru su moguće upale.

Vaša ishrana treba da sadrži gradivne materije. Jedite krompir, kupus, paradajz, đumbir, šargarepu, peršun, cveklu i spanać. Od voća jedite urme, banane, jabuke, grožđe i smokve. Svakodnevno jedite semenke bundeve, masline, jogurt i sok od limuna. Meso i ribu uzimajte umereno. Izbegavajte brzu hranu i slatkiše. Unosite više tečnosti i mineralnu vodu.

DEVICA

Početkom godine vas očekuje osetljivo zdravlje i bićete pod stresom, što će vam činiti podložnim psihosomatskim smetnjama i želudačnim tegobama. Od marta do juna ćete biti boljeg zdravlja ali je potrebno da praktikujete fizičke aktivnosti. Tokom juna i jula moguće su želudačne i crevne tegobe. Od avgusta do kraja godine imaćete jak imunitet.

Vaša ishrana bi trebalo da sadrži gradivne namirnice, proteine i belančevine kao i onu vrstu namirnica koja čisti vaš organizam od nagomilanih štetnih materija. Jedite što više svežeg voća i povrća, posebno presnog, kao što su šargarepa, celer, kupus i zelena salata. Od voća jedite smokve, kajsije i mandarine. Meso jedite umereno. Izbegavajte brzu hranu.

ŠKORPIJA

Početak nove 2021. godine donosi vam slab imunitet zbog prolaska Marsa koji vlada vašim poljem zdravlja kroz znak Bika. Bićete skloni upalama u predelu grla i urološkim tegobama. Od marta do juna ćete se dobro osećati. U junu i julu biće vam osetljiv želudac i imaćete povišen krvni pritisak. Druga polovina godine donosi vam stabilno zdravlje.

Potrebna vam je redukovana ishrana u narednih godinu dana. Izbegavajte namirnice koje sadrže masnoće i pojačavaju holesterol u krvi. Jedite većinom namirnice koje sadrže vlakna za bolju probavu i podstiču čišćenje toksina iz organizma. Na jelovniku obavezno imajte artičoku, brokoli, blitvu, luk, limun, avokado i jogurt. Pijte zeleni čaj. Izbegavajte slatkiše.

STRELAC

Zdravlje će vam biti uglavnom stabilno, uz samo povremene lakše smetnje poput prehlade i hormonskog disbalansa. Potrebno je da održavate zdravlje fizičkim vežbama i redovnim odmorom. Od juna ćete imati osetljiv disajni i probavni sistem. Potrebno je da boravite u prirodi, na čistom vazduhu i da se zdravo hranite. Krajem godine moguće su migrene.

Lako probavljive namirnice su vam neophodne u narednih godinu dana. Izbegavajte ili bar znatno umanjite unos jako začinjenih, pečenih na ulju i konzerviranih namirnica. Ribu i morske plodove jedite bar jednom nedeljno, dok meso jedite samo kuvano na pari i uglavnom pileće. Uzimajte što više svežeg i sezonskog voća i povrća. Potreban vam je magnezijum.

JARAC

Tokom februara, juna i oktobra vaša vitalnost će biti slaba i bićete podložni zdravstvenim smetnjama kao što su stres, artritis, disajne smetnje, osetljivo grlo i krajnici i probavne smetnje. Preporučuje vam se da se više odmarate i da praktikujete zdravu ishranu. Tokom avgusta i septembra bićete na vrhuncu vitalnosti. Praktikujte fizičke vežbe.

Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od namirnica koje su u svojoj osnovi bazne, kako biste umanjili kiselost vašeg organizma i postigli bolju ravnotežu i stabilnost. Uvrstite u vašu redovnu ishranu ovsene pahuljice, suvo grožđe, cimet, sočivo, celer, šargarepu i peršunov list. Umanjite unos kafe, alkoholnih pića i mesnih delikatesa. Pijte više vode.

VODOLIJA

Potrebno vam je više kretanja, fizičkih vežbi, kao i psihofizička relaksacija kako biste vaše zdravlje održavali stabilnim u narednih godinu dana. Preterana statičnost bi mogla da vam znatno oslabi imunitet. Tokom aprila, jula i oktobra bićete podložni virusnim infekcijama i biće vam osetljivi grlo, pluća, kardiovaskularni sistem, a moguće su i urološke smetnje.

Vaša ishrana u narednih godinu dana treba da bude umerena i da sadrži dovoljno kalorija i vitamina. Jedite voće i povrće, najbolje sveže i presno. Od kuvanog povrća pripremajte grašak, blitvu i pasulj. Prijaće vam i kiseli kupus, kao i kuvani kukuruz. Meso i ribu jedite umereno. Integralne žitarice, pirinač, jogurt možete uzimati svakodnevno uz B i E vitamin.

RIBE

Početak godine će vam doneti nešto više stresa ali ćete to moći da prevaziđete ako budete praktikovali fizičke aktivnosti i više odmora i relaksacije. Sredinom godine bićete podložni disajnim i probavnim smetnjama. Potreban vam je čist vazduh. Tokom oktobra će vam biti osetljivi bubrezi i jetra. Zdrava ishrana vam je važna kako biste izbegli ozbiljnije tegobe.

Vaša ishrana u narednih godinu dana bi trebalo da sadrži namirnice koje podstiču detoksikaciju organizma, koje su srednje kalorične vrednosti i lako probavljive. Doručak nemojte da preskačete i uzimajte ovsene pahuljice i jogurt sa suvim grožđem. Ručak može da vam se sastoji od ribe ili mesa, uz obavezno povrće. Voće jedite podjednako sveže i suvo.

Astrolog: Igor Pavluković