Nova godina mnogima započinje sa novom dozom optimizma, novim planovima, željama i ciljevima. Ovo je pravo vreme da započnete novu ljubav ili redefinišete staru.

Šta vam zvezde poručuju na polju ljubavi u januaru 2021. godine, saznajte u nastavku teksta.

OVAN

Ako ste u vezi:

Venera će 8. januara ući u znak Jarca što će vas i vašeg partnera motivisati da se posvetite ostvarivanju zajedničkih ciljeva. Trigon Venere sa Marsom pojačaće vašu strastvenost, što će prijati vašem partneru. Vaša emotivna veza će biti dinamična i puna međusobnih podsticaja. Otkrićete nove načine da jedno drugom ostvarite želje i potrebe u ljubavi i da se zabavite. Venera će u drugoj polovini januara praviti sekstil sa Neptunom, što će vam omogućiti da intuitivno osetite potrebe vašeg partnera. Umećete da pokažete nežnost i ispunićete jedno obećanje dato voljenoj osobi koje je povezano sa romantičnim izlaskom na jedno lepo mesto gde možete uživati u međusobnoj intimi. Poboljšaćete bliskost i kvalitet vaše veze.

Ako ste slobodni:

Pružiće vam se više od jedne prilike da uđete u emotivnu vezu jer ćete biti okruženi osobama koje će pokušati da privuku vašu pažnju i koje žele ozbiljnu vezu sa vama. Jedna od tih osoba će biti atraktivnog izgleda, puna energije i strasti. Druga će se isticati svojom originalnošću, idejama koje idu ispred vremena i koja je druželjubiva i intelektualni tip. Treća osoba će biti romantična i kreativna. Krajem meseca ući ćete u vezu sa harizmatičnom osobom koja će vas potpuno osvojiti. Stariji Ovnovi će imati prolaznu avanturu sa osobom koja će im delovati veoma privlačno u prvoj polovini meseca. U drugoj polovini januara upoznaćete nekog koga ćete doživeti vrlo snažno i duboko. Ući ćete u skladnu i ozbiljnu vezu.

BIK

Ako ste u vezi:

Ulazak Marsa u vaš znak u prvoj dekadi januara učiniće vašeg partnera prijemčivim za vaše predloge i više će energije ulagati u ostvarivanje zajedničkih ciljeva. Tražiće vašu podršku, što ćete pružati bez razmišljanja. Povremeno može da dođe do manje prepirke zbog nesporazuma oko međusobnih potreba i želja u ljubavi ali ćete to uspevati lako da rešavate. Venera će u drugoj dekadi januara praviti trigon sa Marsom i pojačava vašu strastvenost. Vašem partneru će prijati skladni intimni trenuci udvoje. Kvadrat Marsa sa Saturnom dovešće do ozbiljnog sukoba sa partnerom oko zajedničkih planova na duži rok. Zahvaljujući konjunkciji Marsa sa Uranom, odlučićete se za neke sasvim nove ciljeve i tako prevazići neslaganja.

Ako ste slobodni:

Osoba koju ste upoznali nedavno, na zabavi ili preko zajedničkog poznanika, javiće vam se sa predlogom da se vidite, uz izgovor kako ne nalazi nikog raspoloženog za zajednički izlazak. Biće vam jasno da joj se dopadate i pristaćete da se vidite. Ubrzo ćete početi da se često viđate ali ćete biti nesigurni šta želite. Priznaćete sebi da vam se dopada izgled i ličnost druge osobe ali će vam smetati njena sloboda u izražavanju. Do kraja meseca postaćete bliski. Moguća je veza. Stariji Bikovi će imati otvorenu mogućnost da započnu emotivnu vezu sa osobom za koju provereno znaju da bi na to pristala jer im već duže vreme otvoreno pokazuje naklonost. Jedno vreme ćete se nećkati ali ćete odlučiti da probate.

BLIZANCI

Ako ste u vezi:

Ostvarićete skladne, prijatne intimne trenutke uz voljenu osobu. Bićete više nego obično romantični, maštoviti, komunikativni i imaćete dobar osećaj za potrebe voljene osobe. Trigon Venere sa Marsom će probuditi uspavane strasti, na radost vašeg partnera. Bićete složni u idejama kako da uredite zajednički prostor. Možda ćete kupiti zajedničku nekretninu. Jupiter koji vlada vašim poljem ljubavi praviće u drugoj polovini januara kvadrat da Uranom. Neočekivano ćete otkriti neke tajne koje je partner krio od vas, što će dovesti do svađe i može dovesti do udaljavanja, čak i odlaska od partnera. Na sreću, konjunkcija Sunca sa Jupiterom omogućiće vam da prevaziđete ove teškoće i da uneste neophodne promene u vezu.

Ako ste slobodni:

Prva polovina januara vam otvara niz mogućnosti za avanturu. Bićete u kontaktu sa više osoba i viđaćete se sa nekolicinom osoba koje vam se dopadaju. Kada ih bolje upoznate, pažnju ćete pokloniti osobi koja ume da vas pokrene na akciju i koja vas podstiče da preuzmete inicijativu, kojoj se dopadaju vaši predlozi i sa kojom ćete imati veći broj zajedničkih interesovanja. U početku ćete biti zainteresovani za slobodnu vezu, što će odgovarati i vašem partneru. Stariji Blizanci će upoznati osobu koja živi u inostranstvu, a sa kojom će sarađivati na zajedničkom projektu. Između vas dvoje će se razviti komunikacija koja će postati intimna i intenzivna. Počećete da održavate emotivnu vezu na daljinu.

RAK

Ako ste u vezi:

Venera će u prvoj polovini januara praviti trigon sa Marsom. Uživaćete u zajedničkim aktivnostima sa voljenom osobom i prijateljima. U vašu emotivnu vezu ćete uneti više zabave i bićete posvećeni ostvarivanju zajedničkih planova i ciljeva. Pojačaće se vaša strastvenost, što će vašem partneru prijati. Osećaćete pojačanu potrebu za društvenim aktivnostima. Druga polovina januara motivisaće vas da unesete nešto novo u pristup voljenoj osobi što će osvežiti vašu vezu. Venera će praviti sekstil sa Neptunom i činiće vas romantičnim i maštovitim. Vaš partner će sa vama deliti nežnost i imaćete lepe intimne momente. Konjunkcija Venere sa Plutonom uneće period stabilnosti, ojačati i produbiti vaš odnos sa partnerom.

Ako ste slobodni:

Tokom januara ćete biti u mogućnosti da ostvarite želje u ljubavi. Upoznaćete nekog ko će vam se na prvi pogled dopasti i ko će u vama probuditi strasti. Počećete da se viđate na mestu gde se okupljaju ljudi sličnih interesovanja, kao što na književne večeri i slično, a održavaćete i komunikaciju privatno, često preko elektronskih aplikacija. Do kraja meseca ćete dovoljno jedno drugog upoznati da biste oboje bili sigurni kako ste stvoreni jedno za drugo i započećete skladnu vezu. Nešto stariji Rakovi će biti raspoloženi za avanturu sa osobom koja će ih snažno privući svojim izgledom ali će ubrzo shvatiti da su se zaljubili i da žele više od avanture. Moraćete da se potrudite jer vaš partner nije zainteresovan kao vi.

LAV

Ako ste u vezi:

Merkur će u pravoj polovini januara ući u znak Vodolije i praviće konjunkciju sa Saturnom i Jupiterom, što će vam omogućiti da unesete nešto kvalitetno novo u vaš odnos sa voljenom osobom. To će vam doneti stabilnost i slaganje oko svih važnih stvari u vezi. Poboljšaćete međusobnu komunikaciju i razumevanje i ostvarićete jedan zajednički cilj. Jupiter će u drugoj polovini januara praviti kvadrat sa Uranom, što će izazvati nesuglasice između vas i voljene osobe u vezi zajedničkih planova. Uspećete da dođete do rešenja ovih problema zahvaljujući konjunkciji Sunca sa Saturnom i Jupiterom. Pružićete partneru najbolje od sebe u trećoj dekadi januara i pokazaćete se kao pravi oslonac u svemu.

Ako ste slobodni:

Konjunkcija Merkura sa Saturnom i Jupiterom u vašem polju ljubavi na početku januara doneće vam poznanstvo sa nekolicinom osoba koje će vam privući pažnju, svaka na svoj način. Dopašće vam se osoba koja je originalna, optimista, intelektualni tip, ali će u isto vreme delovati neuhvatljivo, pun ideja koje teži da ostvari. Poklonićete naklonost drugoj osobi koja je isto intelektualac, društveni tip, ambiciozan ali vam uliva više poverenja. Sa tom osobom ćete ući vezu. Nešto stariji Lavovi će upoznati osobu sa kojom će početi da se viđaju i koja će uneti u njihov život nove poglede na svet i nova iskustva u ljubavi i međuljudskim odnosima. Do kraja meseca ćete postatu bliski i započećete ozbiljnu vezu.

DEVICA

Ako ste u vezi:

Merkur i Sunce će u prvoj dekadi januara praviti sekstil sa Neptunom koji prolazi kroz vaše polje ljubavi. Sa voljenom osobom ćete poboljšati komunikaciju i imaćete dobar osećaj za potrebe svog partnera. Uživaćete u razgovorima o raznim temama, lako ćete se dogovarati oko svega što vam bude važno i organizovaćete skladne intimne trenutke udvoje. Venera će u trećoj dekadi januara praviti trigon sa Neptunom, što će vam otvoriti mogućnost da ispunite bar jednu želju u ljubavi. Osećaćete potrebu za romantičnim večerima uz sveće i lepu muziku, a vaš partner će biti spreman da vam sve to ispuni. Jedno drugom ćete pružati osećanja, podršku i nežnost. Unećete u vašu vezu mnogo zabave i bićete ispunjeni.

Ako ste slobodni:

Januar kao prvi mesec u novoj godini vam već na samom početku donosi susret i poznanstvo sa osobom koja će na vas delovati magnetski privlačno i koja će vas zavesti svojim načinom komunikacije, pristupom, inteligencijom, a što je najvažnije, imaće dobar osećaj za vaše potrebe u ljubavi. Privlačnost će biti obostrana i ubrzo ćete početi da se viđate, a do kraja meseca ćete se bliže upoznati, bićete zaljubljeni i započećete vezu koja će biti ispunjena skladom i zadovljstvom. Nešto starije Device će biti u mogućnosti da započnu emotivnu osobu sa osobom sa kojom će moći u mnogo čemu da se slože i gde će se pojaviti obostrana osećanja. U trećoj dekadi meseca započećete vezu koja bi mogla da bude trajna.

VAGA

Ako ste u vezi:

Mars koji vlada vašim poljem ljubavi ulazi 6. januara u znak Bika i donosi vam teškoće u odnosu sa voljenom osobom. Vaš partner će biti opterećen raznim problemima i neće imati strpljenja za vas. Delovaće frustrirano. Kvadrat Marsa sa Saturnom doneće vam neslaganja i svađe jer će vama trebati više zabave, dok će vaš partner biti opterećen finansijama. Druga polovina januara biće stresna zbog konjunkcije Marsa sa Uranom. Vaša potreba da poboljšate odnos sa partnerom unošenjem nečeg novog u vašu vezu naići će na otpor. Dolaziće i do iznenadnih i neočekivanih izliva nezadovoljstva. Poboljšanje i skladniji odnosi sa voljenom osobom očekuju vas u trećoj dekadi januara, kada ćete otvoreno razgovarati.

Ako ste slobodni:

Zaljubićete se u osobu koju ćete upoznati na zabavi ili na društvenoj mreži. Privući će vas način na koji će vam prići i pokazati vam naklonost. Delovaće vam kao da se godinama poznajete i da vaša nova simpatija dobro zna šta je vama potrebno u ljubavi. Nakon početnog oduševljenja i intenzivnog kontakta primetićete da nije sve baš kako ste videli. Otkrićete da je vaša nova simpatija više zainteresovana za avanturu nego za ozbiljnu vezu. Nećete odustati i pored toga. Starije Vage će ući u avanturu punu erotskog naboja sa osobom koju će upoznati kroz poslovne ili društvene aktivnosti. Mada ćete želeti da se vaša avantura pretvori u skladnu i dugu emotivnu vezu, ipak ćete znati kada treba da prekinete.

ŠKORPIJA

Ako ste u vezi:

Ulazak Marsa u znak Bika i vaše polje ljubavi u prvoj dekadi januara doneće vam više zajedničkog vremena sa partnerom ali će u isto vreme i prouzrokovati napetosti. Kvadrat Merkura sa Marsom će vas navesti da razgovarate o nečem što stvara nesklad u vašem odnosu, a to može da dovede i do prepirki. Vašem partneru će trebati vaša podrška i razumevanje. Mars će sredinom meseca praviti kvadrat sa Satunom i prouzrokovaće nesuglasice sa članovima porodice. Nećete moći da se dogovorite i složite sa partnerom oko kućnih i porodičnih obaveza. To će dovesti do zahlađenja. Konjunkcija Marsa sa Uranom u trećoj dekadi januara navešće vas da unesete nešto novo u vašu vezu kako biste ostvarili bolje razumevanje.

Ako ste slobodni:

Početak nove godine vam donosi poznanstvo sa osobom koja će vas privući svojom empatijom i unutrašnjom toplinom, a koju ćete upoznati na dočeku. Odmah ćete osećati kako se intuitivno razumete i kako lako ostvarujete kontakt i komunikaciju. Nastavićete da se viđate i uživaćete u zajedničkom vremenu i aktivnostima. Počeće da se javljaju obostrane emocije. U trećoj dekadi meseca zahvaljujući sekstilu Venere sa Neptunom uplovićete u skladnu i romantičnu vezu. Stariji Škorpioni će upoznati osobu koja će im vrlo brzo prirasti za srce i sa kojom će otkriti mnogo zajedničkih interesovanja. Oboje ćete želeti nekog s kim biste imali skladnu vezu i tu ćete se prepoznati. Moguć je početak duge veze.

STRELAC

Ako ste u vezi:

Konjunkcija Merkura sa Plutonom će u vaš odnos sa voljenom osobom uneti bolju komunikaciju i više strasti što će vam sasvim odgovarati i omogućiti vam da se usmerite na ostvarenje zajedničkih želja. Ulazak Merkura u znak Vodolije omogućiće vam da se odlično razumete i dogovorite oko zajedničkih ciljeva na duži rok na kojima ćete vredno raditi. Kvadrat Merkura sa Uranom 12. januara prouzrokovaće neočekivane nesuglasice i uneće napetost u vaš odnos sa partnerom. Uzrok će biti nešto što ste duže vreme odlagali da rešavate, a što je unosilo nemir u vašu vezu. Prelazak Merkura u retrogradno kretanje krajem januara usmeriće vas da razgovarate o stvarima kojima ste nezadovoljni.

Ako ste slobodni:

Prva dekada januara doneće vam poznanstvo sa više osoba koje će privući vašu pažnju. Izdvojiće se neko ko će vas privući fizički, kao pojava i ko će ispoljavati strastvenost, što će vam prijati. Ubrzo ćete shvatiti da sa tom osobom možete imati samo prolaznu avanturu, ali vam to neće smetati i provešćete prvu polovinu januara sa tom osobom. U drugoj polovini januara ćete se odlučiti za osobu koja je društvena, optimista, komunikativna i ući ćete u vezu koja može da bude ozbiljna. Nešto stariji Strelci će tragati za osobom sa kojom bi mogli da uđu u dugu vezu. Pružiće vam se više od jednog izbora i bićete neodlučni. Na kraju ćete se odlučiti za ozbiljnu, ambicioznu i sređenu osobu. To će se pokazati kao mudar izbor.

JARAC

Ako ste u vezi:

Očekuju vas skladni zajednički i intimni momenti uz voljenu osobu gde ćete moći da se oboje opustite i isključite iz pomalo dosadne i opterećujuće svakodnevice. Jedno drugog ćete umeti da pokrenete na zajedničke aktivnosti u kojima ćete uživati. Najbolje od svega je što ćete znati kako jedno drugog da nasmejete i unećete više radosti u vaš odnos. Druga polovina decembra doneće vam dosta povoljnih mogućnosti da ostvarite jedan ili više važnih zajedničkih ciljeva i da ispunite zajednička očekivanja. Trigon Venere sa Uranom omogućiće vam da unesete nešto kvalitetno novo u vašu vezu, a konjunkcija Venere sa Plutonom će pojačati vašu strastvenost, što će vašem partneru izuzetno prijati.

Ako ste slobodni:

Osoba koja vam je u početku stidljivo slala anonimne poruke i pokušavala da vam skrene pažnju na to da joj se dopadate dobiće od vas zeleno svetlo da se upoznate kako biste odlučili da li ćete joj dozvoliti da vam uđe u život. Već nakon prvog susreta uvidećete da vam se ta osoba dopada, čak će vam biti simpatična činjenica da je to stvarno neko stidljiv. Uvidećete kako se u mnogo čemu slažete i kako vam odgovara neko ko je po prirodi povučen. Do kraja meseca započećete vezu. Nešto stariji Jarčevi će početi da se viđaju sa osobom koju su upoznali nedavno na jednoj zabavi. Biće vam prijatno i zabavno u društvu te osobe i primetićete da vam poklanja punu pažnju. Osetićete i obostrane emocije. Veza je moguća.

VODOLIJA

Ako ste u vezi:

Sekstil Sunca sa Neptunom u prvoj polovini januara doneće vam mnogo skladnih intimnih trenutaka uz voljenu osobu. Imaćete dobar osećaj za potrebe i želje vašeg partnera i trudićete se da mu udovoljite, što će vam biti uzvraćeno. Obradovaćete voljenu osobu lepim poklonom i ispunjenjem jedne želje. Vaša veza će tako dobiti na kvalitetu. Sunce će u drugoj polovini januara ući u vaš znak i praviće konjunkciju sa Saturnom i Jupiterom. Imaćete nove ideje kako da vašu vezu poboljšate i unećete nešto novo što će vam doneti osveženje, a što će vašem partneru odgovarati. Kvadrat Sunca sa Uranom prouzrokovaće iznenadne nesuglasice oko porodičnih i kućnih obaveza ali to ćete uspeti da rešite.

Ako ste slobodni:

Bićete zaneseni i skloni da idealizujete osobu koja će vam privući pažnju svojim originalnim idejama, privlačnim izgledom i dobro odmerenim pristupom. Sekstil Sunca sa Neptunom doneće vam zajedničke trenutke koji će vas uveriti da želite emotivnu vezu sa vašom novom simpatijom. Problem će biti u tome što vaša simpatija neće biti spremna za vezu, već za slobodnu varijantu. Mada vam to neće biti po volji, odlučićete da pokušate i pružite šansu da vam se ispuni želja. Nešto starije Vodolije će se zaljubiti u osobu koja nije slobodna, a primetiće i da je ta osoba zagrejana za njih. Predlog da pokušate sa tajnom vezom biće prihvaćen obostrano. Dobro ćete se razumeti i imaćete skladne intimne odnose.

RIBE

Ako ste u vezi:

Merkur na samom početku januara pravi sekstil sa Neptunom, što će vas motivisati da se više družite, izlazite i zajedno sa voljenom osobom vodite intenzivniji društveni život, što će vam oboma prijati. Sa ulaskom Merkura u znak Vodolije imaćete više vremena za skladne intimne trenutke sa partnerom, ali ćete imati i prolazne nesuglasice i prepirke. Konjunkcija Merkura sa Saturnom i Jupiterom će vam omogućiti da se usmerite ka ostvarenju zajedničkih ciljeva, da više vremena provodite sa voljenom osobom i da jedno drugom pružate podsticaje, podršku i iskrena osećanja. Vaša komunikacija će biti otvorena i dobro ćete se razumeti. Druga polovina januara će vam biti puna skladnih momenata.

Ako ste slobodni:

Merkur će na samom početku januara praviti sekstil sa Neptunom i doneće vam romansu sa jednim poznanikom. Konjunkcija Merkura sa Plutonom će probuditi strasti kod oboje i ući ćete u avanturu. U prvoj polovini januara ćete se tajno viđati jer ćete imati potrebu da prijateljima i bliskim osobama ne otkrivate kako ste ušli u novu vezu. Sve će vam to delovati prebrzo ali ćete biti zadovoljni. Sredinom januara ćete se iznenada povući ali ćete nastaviti vezu krajem meseca.

Nešto starije Ribe će se zaljubiti u osobu koju će upoznati na proslavi nove godine i sa kojom će provesti romantične trenutke. Radi se o nekom ko nije slobodan ali će vam predložiti da budete u tajnoj vezi i vi ćete na to pristati.

Izvor: Mesečni horoskop