OVAN
POSAO: Period pun promena za ovo vatreno sazvežđe.Vreme je da se vratite sebi i svojim vrednostima. Poslovno ste uvek spremni za promenu i nov početak. Posle desetog u mesecu, očekujte da napravite važan korak ka inovatorskim idejama. Prijatelji bliži, dalji su sada povezivač sa dobrim poslom i ponudama. Januar je mesec kada traba da stvorite koncepciju šta ćete raditi u budućnosti. Verovatno će vas jedan Strelac probuditi iz sna a Vodolija učiniti da privučete mnoštvo klijenata. Veći novac od druge polovine meseca. LJUBAV: Spremni ste da stavite u zaborav sve što je bilo i šta će biti je ono što predstavlja kamen temeljac za vas. Možete očekivati da vaš rejting poraste i zainteresovanost kod suprotnog pola, jer uvek plenite gde god da se nađete. Januar je mesec za nova poznanstva. Oni koji su zauzeti mogu da očekuju privrženost partnera ali isto tako stalnu potvrdu ljubavi. ZDRAVLJE: Obratite pažnju na disajne puteve i prehlade.

BIK
POSAO: Dolazi period koji je totalno nov i neponovljiv. Imaćete mesec od koga možete samo da očekujete najbolje. Promene su izvesne, mada ih vi ne volite, ali moraćete da se otvorite i započnete život koji niste imali prilike pre da vodite. Saradnicu su pored vas i dalje, veruju u vaše sposobnosti i neće biti drugih koji su zamenljivi. Verujete Bikovima, Škorpiji, Devici, Ovnovima i Ribama. U ovom trenutku oni su vaši najbolji saradnici.Verujte sebi i kraj meseca je mnogo bolji od samog početka godine. LJUBAV: Dosta ste vezani za ljubav i kuću. Imaćete dobar porodični život a ne nešto što može da vam poremiti vaš kućni mir. Ono što je važno jeste da se posvetite kući i svom partneru i neće biti problema. Slobodni će imati dva poznanstva i neće znati šta da rade i kome da se poklone. Verovatno će jedna Vaga biti nešto što je vama potrebno ili totalno druga osoba kao Škorpija ili Devica koji vas najbolje razumeju. Važno je da pokažete zdrav razum. ZDRAVLJE: Pritisak, bubrezi. Nervoza često pravi problem depresije.

BLIZANCI

POSAO: Spremni ste za početak nove godine i sve ćete učiniti da ovaj period učinite važnim i finansijski jakim za vas. Tokom meseca ćete imati želji da promenite sve što ste planirali ili želeli u prošloj godini. Nećete se vraćati na staro, menjate ljude, saradnike, pa čak ste spremni i na promenu posla ako je tu bolji finansijski deo. Uglavnom sada je važno da sarađujete sa onima koji imaju otvoren um, ideje. Novac koji ste imali kao dug biće vraće a vama vaši dužnici vraćaju dugovanja do 20. u mesecu. Potrebna vam je saradnja sa vatrenim i vazdušnim znacima. Osoba rođena u znaku Vodolije može biti od velike koristi i pomoći. LJUBAV: Tokom januara možete pokazati izvesnu ljubomoru, nepoverenje. Tražite stabilnost i odanost kod partnera. Mada, često grešite. Posebno osobe koje su u braku imaće problem šta dalje? Da li da ostanu ili da predaju papire za razvod. Teška vam je predhodna godina bila, nikako stabilizacija na emotivnom polju. Imali se poznanstvo koje ni sad ne umete ili ne možete da definišete. Osoba može biti iz druge države, stranac, strankinja ili neko ko je dugo živeo u inostranstvu pa se vratio. Slobodni će imati vezu sa Strelcem, Jarcem ili Škorpijom. ZDRAVLJE: Brzo reagujete, pa napetost i nervoza mogu biti problem tokom meseca.

RAK

POSAO: Tokom meseca morate da se stabilizujete,posebno vaš emotivni stav može da utiče bukvalno na sve. Niste završili saradnju sa klijentima koji su povezani sa bliskim istokom, severnom Evropom čak i Amerikom. Morate tokom januara da povučete razumne poteze koji će vas odvesti do visina, gde će vam zarada biti mnogo, mnogo veća nego što ste očekivali. Ipak poslušajte savete zemljanih znakova Jarac, Devica ili Bik. Oni koji planiraju da menjaju posao ili firmu mogli bi da upadnu u lošu energiju i samim tim neće ostvariti ono što ih interesuje. Sačekajte naredni mesec. Posle 19. januara, imate put koji menja dosta toga u vašem planu i radu za dalji period. LJUBAV: Reklo bi se da ste raspoloženi i da možete da izdržite svačije mišljenje, stav. Partner vas ili ne razume ili iritira pa morate da ćutite i budete oprezni kako brak ili veza ne bi krenula nizbrdo. Iako ste puni nežnosti i ljubavi, ne umete to da pokažete i onda stradate. Pokušajte sa komunikacijom ili neki kratak izlet u prirodu, put. Slobodni Rakovi imaće susret sa Vodolijom, Blizancem ili Vagom koji će sigurno promeniti životni kurs. Posebno dobar period za ljubav za oba socijalna statusa u trećoj nedelji meseca. ZDRAVLJE: Mars u Strelcu u prvoj polovini meseca donosi jake nervoze, problem pritiska ali i mogućnost padova, povreda.

LAV

POSAO: Uvek u pokretu. Samo vam je potrebno malo da biste pokrenuli svoj motor. Sada ste u fazi kratkih putovanja, kombinacija sa inostranstvom, raznim pregovorima ali kao i uvek vi ste osoba koja mora da odluči na kraju. Vodolija vas podiže kada je nova ideja na listi vašeg interesovanja ali budite oprezni da vas previše ne ponese, jer vi ste ipak realniji tip od vazdušnih znakova, njih pad brzo prođe ili ga zamene nekim novim poslom koji i nemora da bude tako isplativ. Dok Lav voli stabilnost i puno novca. Povoljan period posle 10. u mesecu i jačanje finansija. Saradnja sa zemljama južne Amerike, Rusije ili Kina mogu biti povoljne za zaradu. LJUBAV: Ljubavno uvek imate šta da kažete. Tokom praznika ste upoznali osobu koja je zanimljiva, umetnik, pesnik, muzičar ili se bavi nekim sportom, uglavnom zanimljiva osoba koja podiže raspoloženje, najbolje bi bilo da je rođena u vatrenom znaku Lav, Ovan ili Strelac, mada i Vodolija i Vaga mogu da vam poprave status. Lav koji je u braku očekuje maksimalu vernost ali i pokornost partnera što je moguće ukoliko je u braku sa osobom koja ceni tradicionalne vrednosti, ako je u braku sa urbanom osobom, onda je to težak faktor, koga treba prevazići. ZDRAVLJE: Oprezno sa čulom vida i sluha. Preterana noćna vožnja može da naškodi.

DEVICA

POSAO: Imate ideje i to će vas voditi put uspeha. Osoba koja je rođena u znaku Jarac ili Vodolija veoma je značajna i možete da budete u nekoj vrsti saradnje i izgradnji novih projekata. Osobe koje su nezaposlene mogu očekivati pomoć od prijatelja ili bivših saradnika. Veći novac vam stiže iz inostranstva. Imate pomoć osobe koja radi poslove finansija, trgovine, saobraćaj i turizam. Potrebno je da se aktivirate posle 12. u mesecu. Pazite pred kraj meseca da vas ne ponese ideja o brzoj zaradi. Vi ste tip koji mora sve svojim radom da zasluži. LJUBAV: Devica uvek voli da na samom početku ima predstavu o svom emotivnom bilansu. Tako će biti i tokom meseca jer vam se otvara konačno put novog poznanastva ukoliko ste sami. Ovo je osoba koja može da zadovolji vaše kriterijume. Ta osoba ima stabilan posao, nekretninu i veoma je društvena. Neko ko u svakom momentu uliva sigurnost. Potrebno vam je da se oslonite na Blizanca, Vagu, Strelca ili osobe rođene u znaku Raka. Oni koji su u braku mogu imati problem zdravlja partnera ali se reševa sve do kraja meseca. ZDRAVLJE: Problem sa virusima, plućima. Ukoliko tokom meseca budu previše hladni dani, manje izlazite iz kuće, sem kad je potrebno.

VAGA

POSAO: Verovatno ćete već da napravite plan za budućnost još u predhodnom periodu. Januar neće ni doći a vi ćete imati ideju i plan šta dalje. Svesni ste kao i uvek svojih mogućnosti i kvaliteta tako da će put ka uspehu biti lakši. Novac vam je na dohvat ruke na samom početku meseca, mada bi trebalo da pripazite tokom sredine meseca, tačnije između 12 i 19 januara jer možete imati krizu, nedostatak ili čak manji gubitak. Stoga dobro povedite računa i rasporedite ravnomerno finansije. Nezaposleni očekuju poziv iz inostranstva ili zemlje regiona. LJUBAV: Porodični biznis pojačava i ljubav u kući. Ukoliko radite dobro imaćete mir i blagostanje na emotivnom polju. Oni koju su slobodni čeka ih u novogodišnjoj noći povratak stare ljubavi ali i novo poznanstvo. Tokom meseca možete biti rastrzani između dve ljubavi. Neće biti tajne ali sam sklop i događaji će se tako ređati da će jednog trenutka biti potrebno da se krijete. Osoba iz znaka Bika ili Vage može biti dobra za emotivni život. ZDRAVLJE: Vreme praznika, nove godine, slavlja je veliki problem za Vage. Niste disciplinovani i to donosi otežanje na polju kardio sistema, telesne težine i samim tim i nervozu.

ŠKORPIJA

POSAO: Previše planova i ambicije mogu da dovedu do konfuzije i nestabilnosti. Sada ste u periodu tokom meseca da napravite značajnu promenu. Ceo mesec je aktuelan i ono što je važno da postavite jasne ciljeve. Vodolija će biti pravi partner za saradnju isto tako za put ili saradnju iz inostranstva. Saturn koji se nalazi u znaku Vodolije pojačava autoritet pa ćete biti u situaciji da doneste važne odluke za druge. Osoba rođena u znaku Strelac je dobra za povezivanje sa inostranstvom, dok Jarac može da vam pomogne oko organizacije ili reorganizacije posla. LJUBAV: Iz vas zrači jedna pozitivna seksipilna energija. Treba vam jaka i snažna emocija prožeta ljubomorom, tajnom, istraživanjem. Ipak će osoba u znaku Ribe biti pravi partner. Jarac je dobar za seksualni život, dok će vas Vaga i Devica uvlačiti u brak ili zajednicu. Oni koji su u braku ili vezi mogu očekivati sredinom meseca nepoverenje partnera ali već pred kraj stanje se stabilizuje. Imate snažnu volju da ubedite partnera u iskrenu ljubav koju pružate. ZDRAVLJE: Mars u Jarcu u drugoj polovini meseca pojačava energiju već snažne Škorpije, pa će naboj emocija uvek izazvati nervozu, problem srca. Ovde se savetuje više sporta.

STRELAC

POSAO: Obično januar mesec može da bude ponekad otežanje za optimistične Strelčeve. Imate problem finansija ili se nalazite u situaciji gde morate da donesete važnu odluku kada su finansije u pitanju. Ono što vas čini jakim je vaš faktor - sreća koja će vam poslužiti da se izborite za bolju budućnost. Novac vam se otvara od druge polovine meseca a pomoć od Bika, Ovna ili Blizanca je izvesna. Spremni ste za novi početak, novo doba. Iako ćete biti razapeti na dve poslovne strane, tačnije dve kompanije će vas tražiti a vi dobro promislite jer biste ipak trebali raditi po svom osećaju i samim tim ostvariti svoj privatan posao. Razmišljajte o tome, bar za početak. LJUBAV: Imate i previše udvarača. Ali vama je za oko zapala osoba koja ima stil, prestiž, stav, novac i autoritet. Bićete pored svega rezervisani i možete da očekujete povratnu informaciju sredinom meseca i poziv na sastanak. Savet vam je da uvek verujete svojoj intuiciji koja je svakako nepogrešiva. Oni koji su u braku ili vezi, imaće zanimljiv period od druge polovine meseca. ZDRAVLJE: Dobro se osećate i iskoristićete maksimalno slobodno vreme za jogu, sport.

JARAC
POSAO: Kao i uvek vi ste spremni na rad, nova zaduženja,nove poslove, ideje. Postoji jedan aspekat koji govori da se strpite ukoliko hoćete da budete uspešni tokom godine. Sigurno je da će sam početak 2022. biti veoma važan jer vam se tu otvara put za inostranstvo kroz prijatelje rođake ili neke nove poznanike. Imaćete poziv iz zemlje severne Evrope Austrija, Švajcarska ili južna Italija gde biste mogli da napravite zanimljiv poslovni dogovor. Ovo je sve predviđeno za budućnost. Sada tokom januara to je nešto što se tek razvija i zapravo otvara nov poslovni put. Dobra saradnja sa Ovnom,Vagom, Lavom, Ribama i Strelcem. LJUBAV: Ljubav je za vas kao pesma. Imate osećaj da možete da pomerite brdo. Venera u vašem znaku daje da budete privlačni lepi zanimljivi suprotnom polu, a vi ćete da sebe ulepšavate. Zanimljivo je da će bivša ljubav opet da se aktivira, ali nećete zadugo biti zajedno. Novo poznanstvo ima jak uticaj na vas i osoba koja vam sledi može da bude i prava veza koja od leta daje brak. Udvaranje Škorpije, Jarca, Strelca, Ribe i Vage. Oni koji su zauzeti brak ili veza, moraju da pokažu više razumevanja i da spuste loptu jer preterano kritizerstvo i zahtevnost može da bude pogubno za brak. ZDRAVLJE: Pluća osetljiva, kašalj, alergije ali pre svega treba obratiti pažnju i čuvati se hladnoće.

VODOLIJA

POSAO: Puni ste energije čak i previše. Morate da menjate posao, okolinu, lokal ukoliko imate radnju, firmu, sve je na kraju i sve mora iznova. Nije vam teško jer vama je prirodno stanje da se desi nešto-novo! Imaćete saradnju sa vatrenim znakovima, posebno sa Ovnom, Strelcem, Lavom. Inostranstvo sada ne ali pred kraj meseca već može da bude aktuelno. Saradnja sa velikim firmama, biće od koristi za dalji rad i uvećanje novca. Ne treba da ulažate u poslove nekretnina ili berza. Opet aspekat kaže sačekajte i od narednog perioda biće boljih mogućnosti za ostvarenje planova. Vodolije koje se bave javnim poslom ili politikom, ne bi trebali da srljaju u nove poslove jer mogu da dožive gubitak. Dobar period za novac i zaradu posle 26. januara u mesecu. LJUBAV: Pored svega što se dešava ako ste neraspoloženi ili nervozni vi jednostavno nemate želju da budete sa nekim. Više volite svoj svet, samoću, duhovno učenje, yogu.. Ovan vam je intrigantan, nedostižan ali vas pomalo iritira. Možda je najbolje da se vežete za drugu Vodoliju ili zemljani znak Bik, Devica, Lav iako ste dosta različiti. Oni koji su u braku imaju fizičko odvajanje od partnera ili nerazumavanje. Potreban vam je prijatelj koji će vas pomiriti i unaprediti vaš ljubavni život. ZDRAVLJE: Dosta dobar period, snažno telo i samim tip dosta dobro zdravlje.

RIBE
POSAO: Šta reći na početku godine. Često volite da izvršite rekapitulaciju onoga šta je bilo u predhodnoj godini i šta će biti u nekoj viziji u budućnosti. Treba da se oslonite na svoju intuiciju, razum, tu je rešenje. Tokom meseca imaćete uspone početkom godine a kako vreme ide dalje morate da napravite strategiju jer u drugoj nedelji januara postoji indikacija ka slaboj zaradi. Pomoć u finansijskom smislu imate od osobe rođene u znaku Raka ili Vodolije. Ovan je vaš saradnik a vodite računa ako sarađujete sa Blizancima ili Strelčevima.
LJUBAV: Dosta ćete biti izloženi putovanjima. Tu možete da upoznate osobu koja se bavi poslovima novinarstva, medija, komunikacija. Zapravo vama je i potrebno da budete sa osobom koja je otvorenija nego vi i to će sigurno da poboljša vaš ljubavni život. Imate često pozive od bivše ljubavi ali neće moći da bude kao što je bilo, bolje sve novo i ispočetka. Oni koji su u braku uvek maksimalno privrženi partneru i neispuštaju ga iz vida. Imate šesto čulo kada je ljubav u pitanju i možete da računate da ste uvek u pravu u proceni svake osobe koja je u vašem okruženju. Dopašće vam se jedan Lav. ZDRAVLJE: Vodite računa o svom zdravlju jer možete preći na inekcije, jake antibiotike. Potreban vam je san.

Za još saveta u vezi sa astrologijom i numerologijom, tumačenje horoskopskih znakova, izradu natalne karte... posetite YouTube kanal Astrolog Darka Cvetković.

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE.

Izvor: Lepa&Srećna