Kineska lunarna godina počinje 1. februara, a Kinezi veruju da Novu godinu treba dočekati tako da nam donese novac, obilje i sreću u svakoj oblasti života.

U 2022. godini u kojoj će vladati Tigar, dobro je ovu sliku "kuhinjskog boga" postaviti na neko visoko mesto u kuhinji. Za njega se veruje da odlazi "na nebo" i priča i dobre i loše stvari o porodici. Ako mu ukućani stave malo meda na usta, njegove će priče biti "slađe" i porodici će se osmehnuti bolja sudbina.

kineski bog kuhinje
Profimedia 

Kineski bog kuhinje - slika za koju se veruje da donosi sreću

Sva čišćenja treba završiti pre Nove godine, a metle, četke, krpe za prašinu valja skloniti u ormane. Ne smeju da budu na videlu! Ko briše i čisti na dan Nove godine, obrisaće i sreću, veruju Kinezi.

Savetuje se da se očisti i energija u kući - paljenjem mirisnih štapića ili lista žalfije ili lovora. Na stolu treba da bude kolača, a najbolje bi bilo i da umesite domaći keks i ukrasite ga tako da podseća na sliku tigra.

Na dan Nove godine, nipošto ne pozajmljujte novac, jer se veruje da ćete ga onda gubiti tokom narednih 12 meseci. Na kraju, u ponoć obavezno širom otvorite prozor - tako se pruža mogućnost da stara ode, a nova godina dođe i donese sreću i bogatstvo.

Izvor: Lepa&Srećna