Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OBIČAJI ZA KINESKU NOVU GODINU: Metle i krpe za prašinu odbijaju sreću od kuće, evo šta treba uraditi

Za kinesku Novu godinu, kažu da treba dočekati praznik u očišćenoj kući! A za metle i krpe za prašinu važi posebno pravilo...

 običaj za kinesku novu godinu metle Izvor: Shutterstock , Youtube / Clean My Space

Kineska lunarna godina počinje 1. februara, a Kinezi veruju da Novu godinu treba dočekati tako da nam donese novac, obilje i sreću u svakoj oblasti života.

Možda će vas zanimati

U 2022. godini u kojoj će vladati Tigar, dobro je ovu sliku "kuhinjskog boga" postaviti na neko visoko mesto u kuhinji. Za njega se veruje da odlazi "na nebo" i priča i dobre i loše stvari o porodici. Ako mu ukućani stave malo meda na usta, njegove će priče biti "slađe" i porodici će se osmehnuti bolja sudbina.

 kineski bog kuhinje Izvor: Profimedia

Kineski bog kuhinje - slika za koju se veruje da donosi sreću

Sva čišćenja treba završiti pre Nove godine, a metle, četke, krpe za prašinu valja skloniti u ormane. Ne smeju da budu na videlu! Ko briše i čisti na dan Nove godine, obrisaće i sreću, veruju Kinezi.

Savetuje se da se očisti i energija u kući - paljenjem mirisnih štapića ili lista žalfije ili lovora. Na stolu treba da bude kolača, a najbolje bi bilo i da umesite domaći keks i ukrasite ga tako da podseća na sliku tigra.

Možda će vas zanimati

Na dan Nove godine, nipošto ne pozajmljujte novac, jer se veruje da ćete ga onda gubiti tokom narednih 12 meseci. Na kraju, u ponoć obavezno širom otvorite prozor - tako se pruža mogućnost da stara ode, a nova godina dođe i donese sreću i bogatstvo.

Izvor: Lepa&Srećna

Možda će vas zanimati

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije