Rak smatraju "nemim" znakom jer pripada elementu Vode. Kad Merkur, čuveni "glasnik" uđe u ovaj znak, dolazi do problema u komunikaciji. Sve do 27. jula Merkur će biti u Raku, a na nama je da se izborimo sa njegovim izazovima.

Potreban je nežniji pristup, suptilniji odnos prema svemu što razmenjujemo sa drugima. Često se ne oslanjamo na reči, već se sve odigrava na bazi intuicije i emocija.

A kao što znamo, podrazumevanje je "majka svih nesporazuma"! I zato morate da izađete na kraj sa svim mukama izražavanja emocija, a dva znaka biće osebno ugrožena ovim tranzitom.

Bik 

Prete vam brojna ogovaranja, kako u prijateljskom krugu, tako i među kolegama. Nipošto nemojte da se uključujete u ovu dramu, a još manje treba vi da počnete sa širenjem tračeva. Drugi će misliti da ste preosetljivi, da se stalno od nečega branite, ali imate pravo da štitite svoje dostojanstvo i sva prava. Kako na poslu tako i u bliskom okruženju.

Vodolija

Počinjete da o svemu previše razmišljate. Da li ste čuli za ruminaciju? To je običaj da neprekidno "premotavamo" neke događaje i dijaloge, što u svojoj glavi, što u razgovoru s prijateljima. Takvi postupci nam oduzimaju energiju i provociraju negativne misli. Zaboravite to. Naravite taj veliki korak i podvucite crtu - što je urađeno, urađeno je. Vreme je da krenete napred, prestanete da analizirate prošlost "u sitna crevca" i pokušate da izgradite bolju budućnost za sebe. 

Izvor: Lepa&Srećna