U astrologiji, Venera je planeta koja upravlja vašim stilom u ljubavi, vašim ljubavnim životom. Znak u zodijaku u kojem je Venera bila u danu vašeg rođenja pokazuje kako izražavate osećanja, u čemu najviše uživate i kako prihvatate i pružate ljubav.

Da biste izračunali svoj Venerin znak, možete upotrebiti neki od brojnih onlajn kalkulatora, u koji je potrebno da unesete svoj datum i mesto, a poželjno je i vreme rođenja.

Kada to saznate, pročitajte šta vam vaš Venerin znak donosi u ljubavi.

VENERA U OVNU

Vi volite akciju, uživanje i uzbuđenje. Sve što donosi adrenalin u vama budi zadovoljstvo, a u ljubavi više volite da budete "lovac" nego "lovina". Postoji opasnost da vam ono što osvojite prebrzo ubrzo postane dosadno, pa se potrudite da lična sloboda ne postane preča od zajedništva.

VENERA U BIKU

Vaše su emocije burne, tople, intenzivne ali umete da budete i posesivni. Vi svoju ljubav dajete punog srca, odani ste partneri i na vas se mogu osloniti.

Teško vam pada raskid, naročito ako uključuje i neke finansijske probleme i poteškoće vezane za imovinu. To je i razlog zašto se ponekad ustežete da uđete u dugoročnu ljubavnu vezu.

Važan vam je fizički kontakt, a više ste pasivni neko aktivni. Ipak, zahvaljujući šarmu i lepom izgledu, lako privlačite partnere.

VENERA U BLIZANCIMA

Vama je veoma važna intelektualna usklađenost i dobra komunikacija. Ako toga nema, vama je zaista dosadno. Privlače vas duhoviti, pametni ljudi, imate širok krug prijatelja i poznanika.

Dešava se da brzo izgubite interesovanje u ljubavi, ali zato ni vi niste preterano posesivni.

Ne volite da vas partner opterećuje, radije održavate površne veze i volite flert.

VENERA U RAKU

Vi ste vrlo zaštitnički orijentisani, spremni da pružite roditeljsku pažnju. Na vas se mogu osloniti, lojalni ste, posvećeni, zaista ste divni i kao ljubavnici i kao prijatelji. Ipak, u nekim trenucima možete postati posesivni pa previše opterećujete one koje volite.

Ako ne osećate iskrenu ljubav, možete početi da se durite, ili sasvim suprotno, da glumite kako ste hladni i daleki. Drugim rečima, čuvajte se svoje sklonosti ka emocionalnim manipulacijama.

VENERA U LAVU

Sa vama je ljubav strasna i dramatična, romantična i uzbudljiva. Sve je drama i vi ste uvek ludo zaljubljeni.

Zato su vam neophodni divljenje i uvažavanje, padate na laskanja i komplimente, a prema najbližima ste i vi puni ljubavi pod uslovom da uzvrate duplo.

Mnogo toga želite da bude po vašem, imate izražen ponos i kod vas prolazi samo ekskluziva.

VENERA U DEVICI

Kod vas ne prolaze "leptirići-šarenići", sve mora da bude iskreno, jasno i trajno. Od reči se ne živi, dela pokazuju pravu ljubav i veza treba da ima dobru osnovu i da praktično funkcioniše.

Vi ste otporni na romantične iluzije, ali to ne znači da nemate veoma visoke standarde. Nemilosrdno iskreno procenjujete karaktere i zato nekad umete da budete previše kritični.

VENERA U VAGI

Svima je lako da se zaljube u vas i da vas požele za partnera ili prijatelja. Imate šarm, lep izgled, mnogo razumevanja za druge, lako stičete popularnost.

Ipak, sve to vam nije dovoljno, već stalno želite nova odobravanja pa zbog toga često glumite uloge za koje se nadate da ćete dobiti aplauz.

Volite da budete zaljubljeni i skoro nikad niste sami.

VENERA U ŠKORPIJI

Uvek ćete radije imati samo jednu ljubav, ali onu koja kida, uzima i daje sve nego više površnih i beznačajnih veza. Vi se predajete u potpunosti i tražite to isto pa nećete oprostiti ako neko izda vaše poverenje.

Suštinski možete biti veoma nesigurni - često je to rezultat nekih bivših gubitaka - pa vas uhvati posesivnost i skloni ste manipulacijama. Važno je da zadržite osećaj kontrole, jer vas to štiti od preterane osetljivosti.

VENERA U STRELCU

Najviše uživate u neobaveznm vezama, budući da ste i sami tolerantni i "operisani" od posesivnosti. Retko želite da bilo kome nametnete neka ograničenja ali ipak želite otvorenost i iskrenost. Svi moraju da poštuju taj ferplej, mislite vi.

Znači, sve sitnije greške opraštate, ali važna moralna načela moraju da se poštuju.

Ako dođe do izdaje i licemerne prevare, tu je kraj - bilo ljubavi bilo prijateljstvu.

VENERA U JARCU

Vama odgovara trajna veza, zasnovana na uzajamnom poštovanju. Kako vam je ugled izuzetno bitan, skloni ste da srce poklonite partneru koji osvaja iskustvom i statusom.

U javnosti možete delovati pomalo hladni, ali je vaša odanost neupitna.

Volite luksuzan život, poštovanje okoline i osobe koje dele vaše ambicije.

VENERA U VODOLIJI

Uvek ste okruženi prijateljima, poznanicima, drugarima, udvaračima, a oni stižu iz najrazličitijih društvenih krugova. Što je neko neobičniji, to je veća mogućnost da će vam se dopasti.

Važna vam je intelektualna i duhovna bliskost, čak i više od emotivne. Umete da budete na distanci, da izbegavate ona osećanja koja koče vašu slobodu. Posesivnost je drugo ime za užas, u vašem emocionalnom rečniku. Ljubomora vam je strana pa i partneru ostavljate mnog ličnog prostora.

VENERA U RIBAMA

Vama je glava u oblacima i među visokim idealima. U stanju ste da slepo idealizujete one koje volite ali su zato bolni trenuci kad konačno shvatite kakvi su oni, u stvari.

Veliki ste romantičari, volite da fantazirate ali ste u stanju da snagom svojih snova i kreativne vizuelizacije zaista pretvorite svoje snove u stvarnost. Budite vrlo oprezni da uhvatite taj trenutak i ne pređete granicu nekim novim prohtevima, jer vam u tom slučaju niko i ništa neće biti dovoljno dobri.

Izvor: Lepa&Srećna