Velika gužva na nebu! "Vatreni prsten" je popularni naziv za pomračenje Sunca koje izgleda specifično u danu kad je Mesec najdalje od Zemlje. Tada on ne prekriva u potpunosti moćno Sunce, pa njegov obruč izgleda kao prsten u plamenu. Zato se i zove "prstenasto pomračenje".

Ovaj veliki astrološki fenomen nastupa 10. juna 2021. godine u 13h, ali će se njegov uticaj osećati još dugo, mnogi kažu čak i nekoliko meseci. Posebne komplikacije donosi retrogradni Merkur pa se ova dejstva moraju posmatrati kumulativno. Ako se spremate na neke posebne akcije ili putovanja, treba sačekati barem da prođe Merkurov uticaj. Na šta svaki horoskopski znak treba da obrati pažnju, opisao je astrolog Dušan Veličković u emisiji Jutro na TV Prva.

OVAN

Njima su turbulencije u kući ljubavi i kreativnosti, može se desiti da imaju problem sa vernošću osoba koje vole. 

BIK

Neka paze šta pričaju i potpisuju,  a posebno treba da pokažu oprez u saobraćaju.

BLIZANCI

Sve se dešava baš u njihovom znaku, pa treba da obrate posebnu pažnju. Najvažnije: neka ih ne vodi ego, malo treba "da iskuliraju".

RAK

Ovo je odličan period za vas, svi Rakovi neka koriste intuiciju, a najbolje će za njih početi kad Mesec stigne u njihov znak.

LAV

Neka se čuvaju prijatelja, naročito onih lažnih, treba da budu pažljivi prema svakoj informaciji koju dobiju od takvih. Neka sačekaju još samo desetak dana, pa će im početi najbolji period od punih 10 godina.

DEVICA

Pripadnici ovog znaka treba da vode računa o onome što potpisuju na poslu, može se desiti da ponuda koju prihvate postane pravi "kamen oko vrata".

VAGE

Za njih su ova dešavanja neutralna. Probleme mogu da očekuju samo ako idu u inostranstvo, jer se nešto može promeniti - na primer, na granici može doći do nekog zadržavanja, ili može da se pokaže da nedostaje neki dokument.

ŠKORPIJA

Kod Škorpije su mogući problemi u zdravstvenom polju. Nemojte se previše brinuti zbog nekih novih dijagnoza, jer su moguće greške. 

STRELAC

Muke nastaju u  polju braka i partnertva,  a najvažnije je da u ovom periodu nipošto ne špijuniraju partnere.

JARAC

Pripadnici ovog znaka verovatno neće ni osećati bilo kakve turbulencije od pomraćenja Sunca niti od retrogradnog Merkura. Jedino što će uskoro za njih početi nešto novo, sigurno zanimljivo i moguće čak i fantastično.

VODOLIJA

Vodolije tragaju za nečim, a najbolje će proći ako uspeju da modifikuju svoje želje. Najvažnije promene mogu da očekuju u polju kreativnosti i braka.

RIBE

Kod Riba će biti dešavanja vezanih za nekretnine i to pod uslovom da nisu završile nešto što žele. Najbolje je da sačekaju 25. jun kad Merkur kreće u pravilan hod i ispravlja greške.

Izvor: Lepa&Srećna