Sastojci:

  • sok od 3 pomorandže
  • 1 osrednja banana
  • malo cimeta

PROČITAJTE JOŠ: SAVRŠEN NAPITAK PROTIV PROLEĆNOG UMORA PUN VITAMINA I MINERALA: probajte recept za ukusan napitak od voća i povrća

Priprema:

Iscediti sok iz pomorandži ili staviti cele pomorandže, ako volite sa sok sa pulpom. Možete da koristite jednu veliku narandžastu pomorandžu i dve crvenije pomorandže da bi smuti bio crvenkast.

Oljuštite zamrznutu bananu a  ako nemate zamrznutu, koristite svežu bananu, koja je dobro zrela, dodati cimeta po vašem ukusu i samleti u blenderu sve zajedno. Po želji cimet možete samo posuti po površini smutija umesto da ga sameljete sa voćem. Ova količina je dovoljna za dva smutija.

Poslužiti odmah.

PROČITAJTE JOŠ: SALATA ZA OBARANJE KRVNOG PRITISKA: pikantna salata od celera i mirođije (RECEPT)

Recept piše: Zorica Pavlović

Izvor: Pomoravka1