Ako vam Amorova strela  ne pomuti um, koncentrišite se da postignete ono što želite ili da na vreme shvatite da li vam neko uzvraća simpatiju. Pošto signali koje šaljete ili primate mogu biti presudni za uspeh u igri zavođenja, ne bi bilo loše da one nesvesne pretvorite u svesne.

Obrve, usne, držanje

Kada ugledamo osobu koja nam je privlačna, nesvesno podižemo i spuštamo obrve. Ukoliko i ona oseća isto, napraviće isti pokret. Iako to traje manje od sekunde, događa se osobama oba pola bez obzira na godine.Kako traje kratko i ne ponavlja se, podizanje obrva vrlo lako može proći neprimećeno, ali ako ga registrujete, budite sigurni da imate stopostotnu pažnju osobe s kojom razgovarate. Ako se sviđate osobi s kojom često dolazite u kontakt, njene usne će se automatski blago rastvoriti u trenutku kada vam se pogledi sretnu.

PROČITAJTE VIŠE: KAKO SE MUŠKARAC ZALJUBLJUJE: 4 faze kroz koje ON prolazi dok ne kaže VOLIM TE

Ukoliko muškarac s kojim razgovarate stoji pravo, uvučenog stomaka i ramena povučenih unazad, znači da želi da se prikaže u najboljem izdanju. Ako počne da se naginje prema vama kao da bi bolje čuo šta mu govorite, znači da je veoma zainteresovan za vas.

Popravljanje kose i odeće

Uočite li da muškarac pred vama popravlja kravatu, verujte da želi da bude primećen. Isto važi i za nameštanje kose, poravnavanje jakne ili proveravanje da li je sve na svom mestu. Igra li se s dugmićima na sakou ili košulji, verovatno je nervozan, a možda otkriva svoju podsvesnu želju da vas svuče. Sledeća faza je da skine jaknu i podboči se rukama: verovatno vas već zamišlja u svom krevetu. Ne bi li što jasnije izrazile svoju simpatiju prema nekom muškarcu, žene često zabacuju kosu pokretom glave ili ruke, a isto značenje ima i oblizivanje usana. Isto važi i za muškarce, ali za razliku od njih, ženama neće promaći njihovo neprimetno zalizivanje kose. Kad vas muškarac odmeri od glave do pete, eventualno zaustavljajući pogled na najprivlačnijim delovima tela, možete biti sigurni da želi seks s vama. Od vas zavisi hoćete li to shvatiti kao kompliment ili uvredu.

Još jedan znak da nekoga definitivno privlačite jesu njegova stopala: ako su usmerena prema vama, u uspeh ne treba da sumnjate. Ako odgovorite držeći kolena u njegovom smeru, znači da ste i vi spremni za bliži kontakt.

PROČITAJTE JOŠ: 5 FATALNIH LJUBAVI U KRALJEVSKOJ PORODICI: neki su se odrekli prestola i porodice, a neke ljubavi su završene tragično

Poigravanje stvarima

Kada su uzbuđeni, muškarci, baš kao i žene, posežu za prvom stvari zaobljenog odnosno cilindričnog oblika koja im padne pod ruku (čaša, upaljač) da bi se igrali njome. Predmeti tog oblika muškarce obično asociraju na ženske grudi, a žene na muške genitalije. 

Kombinacija nervoze i autoerotike, koja nastaje kada smo u blizini osobe koja nas privlači, ispoljava se dodirivanjem brade, obraza, usana... Ako pušite, češće ćete uvlačiti dim, a ako nešto pijete, verovatno ćete se češće mašiti čaše. Naime, dodirujući usne, toj osobi dajete do znanja da ste spremni za poljubac.

Tekst Žaklina Milenković

Izvor:  Lepa i Srećna