Snovi o smrti su oni koji najviše mogu da vas uznemire. Kako se ne biste previše uzbudili nakon buđenja, pokušajte da ih ne uzimate za ozbiljno i ne shvatate bukvalno, savetuju psihholozi. Snovi jesu poruka vaše podsvesti, ali to ne znači da će se ono što ste sanjali dogoditi na javi, već da je potrebo da preispitate sopstvene želje, ciljeve, planove ili emocije.

Smrt je simbol kraja, pa asocira na to da nešto želite da završite ili privedete kraju. Prema stručnjaku za snove Lesli Eliz, to može da ima čak i pozitivno značenje: rešili ste da konačno prekinete toksične odnose ili da završite obaveze koje vam dugo "stoje nad glavom". Tada vaša podsvest konstruiše san u kom se suočavate sa završetkom nečega, u ovom slučaju je to završetak nečijeg života, i to može da pomogne da se prilagodite promeni koju planirate. 

Takođe, Elis navodi da je važno koja osoba u snu umire. Ako je u pitanju vaš kreativan prijatelj, to može da ukazuje na to da se kreativna strana vaše ličnosti gasi. Takođe, ako umire osoba za koju smatrate da ima autoritet i da vam dosta pomaže u odlukama, to može da znači da vam je samopouzdanje poljuljano i da ne znate kako da reagujete na nove situacije i kako da se nosite sa izazovima. 

Na kraju, Elis ističe da je tumačenje snova individualno i da bi trebalo da razmislite šta to za vas konkretno može da znači i kakvu poruku vam podsvest šalje, odnosno, da li je potrebno da unesete neku promenu u život. 

Pogledajte ikako pravilno tumačiti snove.

BONUS VIDEO:

Gde grešite kada zamišljate želju TikTok/ursulayt

 Tekst: Lepa&Srećna/K.L.