Veruje se da feng šui, drevna kineska veština življenja i uređenja prostora, može uneti ravnotežu i mir u naš život. Proverite kako morate da uredite kuhinju prema pravilima te veštine ako želite život pun uspeha, zdravlja, izobilja i sreće.

1. Izbacite iz kuhinje nepotrebne stvari. Rešite se svega što nikada ne koristite. Staro, oštećeno posuđe ili plastične činije i pokvareni kuhinjski aparati na vrhu su popisa stvari koje stvaraju nered u kuhinji, a uzročno-posledično i nered u vašem životu. Iz frižidera redovno bacajte namirnice kojima je istekao rok trajanja.

PROČITAJTE JOŠ: FENG ŠUI U BAŠTI ZA BOLJI PROTOK ENERGIJE: ovi elementi pretvoriće vaše dvorište u vrt blagostanja i pozitivnih osećanja

2. Očistite šporet. Upravo on sadrži energiju prosperiteta i zato uvek mora biti čist, a sve ringle i rerna ispravne.

3. Oslobodite prostor na frižideru. Magneti, razglednice, leci od dostave, popisi stvari koje morate napraviti – nered na frižideru i svaki pogled na njega stvara previše stimulacije zbog koje se osećate rastreseno. Zbog toga posežete za hranom u frižideru čak i kada niste gladni. Skinite s frižidera sve ili ostavite samo par inspirativnih citata, a popise obaveza preselite na unutrašnjost vrata kuhinjskih elemenata.

4. "Sakrijte" kantu za smeće. Ne držite je otvorenu i nemojte je smeštati unutar vidnog polja nego po mogućnosti ispod sudopera, u unutrašnjosti elementa ili u ostqavi. Otvorena kanta u vidokrugu priziva nered i "smeće" u vaš život.

PROČITAJTE JOŠ: Feng šui protiv nesreće u domu: ove 3 stvari treba da izbacite iz kuće što pre

5. Napunite činiju za voće. Ona simbolizuje uspeh i obilje, a držite je na očišćenom stolu ili bilo kojoj čistoj kuhinjskoj površini.

6. Pronađite mesta za biljke. Teglice sa začinima, cveće ili bilo koje druge biljke po vašoj želji dobrodošao su kuhinjski dodatak jer unose pozitivnu energiju u vašu svakodnevicu.

7. Ne izbegavajte boje. Što više boja, to bolje. Baš kao i biljke, boje su zadužene za unošenje i zadržavanje pozitivne energije u kuhinji, ali i u vašem životu.

Izvor: Zadovoljna