Sok od paradajza
Pomešajte 1 dl soka od paradajza, kašiku belog luka u prahu, kašiku iseckanog peršuna i kašiku maslinovog ulja. Konzumirajte ujutro na prazan stomak, pet dana.

Ovsena kaša sa jabukom
Uz pomoć ovsene kaše i jabuka, veoma brzo ćete sniziti nivo holesterola u krvi. Ovsena kaša sadrži beta-gluten, materiju koja snižava nivo holesterola u krvi i utiče na izbacivanje štetnih slobodnih radikala iz tela. Jabuke snižavaju holesterol čak za 39 odsto. Jabuke su bogate pektinom, koji blokira apsorpciju holesterola u crevima i doprinosi njegovom izlučivanju iz organizma. U ovsenu kašu dodajte narendanu jabuku zajedno sa korom.

Celer i limun
Dokazano je da celer snižava nivo lošeg (LDL) holesterola, zato što relaksira arterije, i omogućava njihovo širenje. Oljuštite i izrendajte 4 korena celera. Iseckajte na kockice 6 limunova sa korom. Pomešajte celer i limun, pa dodajte litar vode. Ostavite da stoji 24 sata, dobro izgnječite i procedite kroz gazu. Konzumirajte po jednu čašiču pre svakog obroka. Preparat čuvajte u frižideru.

Kvasac i med
Jednom mesečno ujutro na prazan stomak popijte mešavinu napravljenu od pola malog svežeg kvasca, soka jednog limuna i kašičicu meda. Sve sastojke mešajte dok se ne sjedine i popijte.

Pripremila: Vesna Stanimirović