Zamenik direktora KBC "Dr Dragiša Mišović" Predrag Savić rekao je da je za nama izuzetno teška noć i da su u roku od 24 sata u tu bolnicu primljena 24 pacijenata obolelih od kovida 19.

Naveo je da novi pacijenti imaju težu kliničku sliku. Takođe je istakao da se nije promenila starosna struktura pacijenata, ali da se promenilo to što se teška klinička slika razvija vrlo brzo nakon pojave prvih simptoma.

- Pri samom prijemu, to su progresivne obostrane upale pluća, tako da proces tokom lečenja ovde takođe se kod nekih pacijenata pogoršava, ali na sreću, još uvek dobro pacijenti reaguju na terapiju koju koristimo u ovoj bolnici - naglasio je Savić.

U bolnici je smešteno i 14 dece i 11 trudnica koji su oboleli od kovida. Kada je reč o ostalim pacijentima, Savić je naveo da najmlađi ima 35, a najstariji 95 godina.

Poručio je i da, dok je vredelo apelovati na građane, ti apeli nisu urodili plodom.

- Ne znam, sada u ovom trenutku koliko je uopšte vredno da se apeluje na građanstvo kad su bolnice pune. Ja mogu samo da kažem jednu stvar, da je bolnica "Batajnica" popunila svoje kapacitete od 1.000 kreveta. Zemunska bolnica takođe je popunila svoje kapacitete, više od 350 kreveta. Bolnica "Dragiša Mišović", na maksimumu kapaciteta trenutno radimo - kazao je Savić.

Napomenuo je da niko ne treba da se iznenadi ako se pacijenti iz Beograda budu prebacivali u kovid bolnicu u Kruševcu. Savić je istakao da u ispomoć u KBC "Dr Dragiša Mišović", zahvaljujući Ministarstvu zdravlja, stiže sedam lekara i 30 medicinskih tehničara. U pitanju su zdravstveni radnici iz Beograda.

Izvor: Tanjug