Rusiju je prodrmala vest o trudnici Svetlani Soročinskaji iz Sankt Peterburga, koja se zarazila korona virusom, te završila na respiratoru. Vest ima i tužan i srećan kraj jer je Svetlana uspela da na svet donese zdravu „čudesnu“ bebu - ali je i ona, kao i njeni roditelji, stradala od kovida 19.

Prvi se korona virusom zarazio njen otac Kirej, koji je baš u vreme epidemije morao da ode na operaciju srca. Nažalost, samo osam dana nakon otpuštanja iz bolnice, on je preminuo od kovida. Svetlana tada objavljuje zajedničku sliku uz potpis: „Dragi moj tata, bio si najbolji čovek na svetu. Voleću te zauvek.“ 

svetlana i otac kirej
Profimedia 

Nedugo zatim, ona odlazi da se porodi, ali u bolnici utvrđuju da je zaražena koronom i ubrzo biva priključena na respirator. Prognoze su bile vrlo loše. Međutim, na veliko iznenađenje i oduševljenje lekara, beba je rođena zdrava, mada 6 nedelja pre termina, te je prozvana „čudesna beba.“

svetlana soročinskaja
Profimedia 

Porodilja je, nažalost, preminula samo nekoliko sati kasnije. I njena majka Vera, baka novorođenog dečaka, stradala je od kovida posle samo deset dana. Tako je mališan ostao sam, a nesrećna Svetlana, inače razvedena, odbila je da pred smrt kaže ko je otac deteta. 

Mali Kirej, koji je inače dobio ime po dedi, i dalje je u bolnici. Muškarac koji se, u međuvremenu, prijavio da je otac moraće da prođe DNK test. Dečak je naslednik bogatog imanja, a jedna rođaka preminule Svetlane je već predala zahtev da ga usvoji.