Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVA MASKA ZA ZAŠTITU OD KORONA VIRUSA: prva pametna maska za bolju zaštitu i lakše kretanje (FOTO)

  Izvor: Foto: Profimedia

Uloga maske u sprečavanju širenja korona virusa svakog dana se sve više naglašava.

U potrazi za inovativnim rešenjima koja mogu pružiti još bolju zaštitu i omogućiti ljudima da se što je moguće slobodnije kreću, jedan tim dizajnera iz SAD osmislio je prvu providnu zaštitnu masku koja nosi naziv – LEAF.

Za razliku od maski koje smo do sad imali prilike da nosimo, ova nova maska sadrži HEPA filter  i 100% je pogodna za ponovnu upotrebu.

Napravljena je od materijala koji se mogu reciklirati, a transparentni dizajn vam omogućava da je nosite u svim situacijama, na dnevnoj bazi.

  Izvor:

Specifičnost ove maske je pre svega u tome što zahvaljujući posebnom filteru nudi mogućnost snažnog prečišćavanja vazduha. Filtriranje visokih performansi čini je vašim saveznikom u borbi protiv virusa i zagađivača u vazduhu.

Pored filtera N99+ HEPA koji blokira do 99,99 % mikročestica, ova zaštitna maska takođe poseduje i klinički dokazanu tehnologiju samočišćenja pomoću UV-C svetlosti.

  Izvor:

Ova sposobnost zapravo daje maski mogućnost da uništava bakterije i viruse, čineći je sigurnijom za nošenje od drugih sličnih proizvoda.

Aktivna UV sterilizacija filtera omogućava da se maska koristi i do mesec dana, što svakako donosi rezultate u vidu smanjenja otpada koji nastaje prilikom svakodnevnog bacanja upotrebljenih klasičnih zaštitnih maski.

Dodatak u vidu transparentnosti je uključen kako bi omogućio pojedincu da pokaže i izraze lica u potpunosti, što je posebno važno za osobe koje imaju potrebu da čitaju sa usana.

Transparentnost je obezbeđena, objašnjavaju dizajneri, kako bismo bili što normalniji u ovim abnormalnim vremenima.

  Izvor:

Izvor: Ženski magazin

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije