Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO LEČI REIKI I DA LI OVA ENERGIJA MOŽE DA VAM ŠTETI: 7 principa kojima možete da sami iscelite svoj život

Reiki enegija je jako blaga energija i koristi se isključivo za lečenje. Tom energijom ne može da se manipuliše.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Legenda kaže ovako:

Krajem XIX veka, u Kjotu, u Japanu, živeo je i radio dr Mikao Usui, sveštenik i dekan jednog hrišćanskog univerziteta. Posle interesantne rasprave sa jednim od svojih studenata, u kojoj je student zahtevao da mu dr Usui odgovori da li su isceliteljska čuda navedena u Bibliji zaista moguća, Mikao Usui daje ostavku na mesto dekana i odlazi u potragu za odgovorom na to misteriozno i večno pitanje.

Put ga je vodio preko Univerziteta u Čikagu, gde je doktorirao na svetim spisima, do budističkih hramova širom Japana, gde je učeći kineski jezik i sanskrit pokušavao odgonetnuti tajnu Budinih isceljivanja.

Povezane vesti

U Budinim usmenim učenjima koja je zapisivao nepoznati učenik, dr Usui je pronašao formule, simbole i opis načina na koji je Buda isceljivao. Iako je saznao odgovor na pitanje koje ga je dugo mučilo, to mu ipak nije omogućilo da i sam dobije moć isceljivanja.

U razgovoru sa svojim starim prijateljem sveštenikom odlučio je otići u planinu i tamo utonuti u meditaciju, tragajući za isceliteljskom moći. Popeo se na jednu svetu goru u Japanu i u stanju meditacije ostao dvadeset jedan dan. Prvoga dana je ispred sebe položio dvadeset jedan kamenčić i onda, svakog jutra, uklanjao bi po jedan.

Dvadeset prvog dana dr Usui je imao viziju zraka svetlosti koji mu se naglo približava sa neba. Iako se bojao, ostao je na mestu. Zrak ga je pogodio u predelu čela i od siline on je pao na zemlju.

Nakon toga su se pred njim pojavili mehurići svetla i simboli koje je otkrio u svojim istraživanjima. Ukazali su mu se Budini simboli i ključevi isceljivanja i zauvek mu se utisnuli u svest. Od tog dana, dr Mikao Usui je postao sposoban da isceljuje uz pomoć energije koju je on nazvao Reiki i od tog dana počinje priča o jednoj od najrasprostranjenijih i najpopularnijih isceliteljskih tehnika u svetu.

Reiki je zvanično nastao 1922. godine, kada je Mikao Usui u potpunosti definisao principe i metode ove isceliteljske tehnike osnivajući u Tokiju Usui Reiki Ryoho Gakkai (Usui Reiki Isceliteljsko Društvo).

Ime Reiki vodi poreklo od japanskog izgovora dva kineska karaktera koja se koriste da opišu energiju. “Rei” znači duša, duh i “Ki”znači dah, ili energija žive sile - životna energija. Reiki teorija kaže da je svaki čovek kanal za Univerzalnu životnu energiju i da je može propuštati tek kada se otvori za nju.

Ovo se može shvatiti u smislu da su energetski kanali u čoveku zapušeni i da ih treba otvoriti ili kao potreba da se energetsko telo i energetski centri (čakre) usklade sa frekvencijom Reikija da bi se mogla propuštati Reiki energija.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije