Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ČUDESNO IZLEČENI ŠEĆERAŠI! LEK ZA DIJABETES MOŽE BITI BESPLATAN: evo kako je čak 100 pacijenata izlečilo šećernu bolest

Novo istraživanje pokazalo je da specijalna dijeta može da zaustavi dijabetes - pune 2 godine pacijentima se nisu vratili simptomi šećerne bolesti.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Milijarde evra mogu se uštedeti ako nova terapija dijabetesa postane redovna praksa, piše Lepa & Srećna.

Novo istraživanje čiji su rezultati objavljeni 7. marta 2019. godine trajalo je pune dve godine i otkrilo fantastične efekte posebne dijete.

Skoro 100 pacijenata obolelih od šećerne bolesti u Velikoj Britaniji izlečeno je zahvaljujući toj dijeti kojoj su bili podvrgnuti između 12 i 20 nedelja.

Povezane vesti

Posle toga su se vratili normalnoj ishrani i održavali normalnu telesnu težinu.

U ovoj studiji je učestvovalo blizu 300 šećeraša, a eksperiment je organizovalo Udruženje za borbu protiv dijabetesa Velike Britanije. Učesnici su se obavezali da vode strogo propisanu dijetu u okviru koje su dobijali samo 800 kalorija dnevno. U zavisnosti od reakcije, dužina dijete se menjala.

Koje su normalne vrednosti šećera u krvi i kako se utvrđuje šećerna bolest

  Izvor:

Polovina ovih pacijenata uspela je da održi normalan nivo šećera u krvi tokom godinu dana nakon završetka dijete, a svih 100 šećeraša nije imalo simptome dijabetesa čak 2 godine! Lekari tvrde da sada razumeju šta je okidač izlečenja šećerne bolesti i najavljuju ogromne uštede u zdravstvu ako se ova terapija bude primenjivala.

Povezane vesti

"Ovo je pravi izazov verovanju da je dijabetes 2 doživotno oboljenje", kažu istraživači. Nema sumnje da će dalji razvoj ovih istraživanja zavisiti i od spremnosti za ulaganje.

Naime, samo u Velikoj Britaniji se na lečenje dijabetesa potroši više od 4,5 milijardi evra godišnje.

Izvor: Lepa & Srećna

Povezane vesti

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije