U mnogim azijskim zemljama primenjuje se drevna azijska tehnika mudra, poznatija kao joga za prste, kojom se efikasno uklanjanju mnoge duhovne i telesne tegobe. Na staroindijskom jeziku reč mudra znači pečat koji donosi radost. Ovom istočnjačkom tehnikom možete da ojačate imuni sistem, neutrališete posledice stresa, ublažite glavobolju i „odblokirate" energiju da slobodno struji po vašem telu.

Protiv glavobolje

Potrebno je da spojite vrhove palčeva, kažiprsta i srednjeg prsta obe ruke. Zatim savijte domali prst a mali prst ispravite. Nežno pritiskajte jagodice i u isto vreme lagano i duboko udišite i izdišite. Ovu vežbu ponavljajte tri puta po pet minuta tokom dana. Prilikom sprovođenja ove vežbe zatvorite oči jer ćete se tako brže opustiti. 

PROČITAJTE VIŠE: IZBEGAVAJTE DA PIJETE KAFU IZMEĐU OVA DVA SATA: tada će ovaj napitak loše delovati na vaš organizam

Protiv napetosti vrata i ramena

Energetska tačka za vrat i ramena nalazi se između malog i domalog prsta. Štipnite taj deo pet puta, a onda istu tačku izmasirajte laganim kružnim pokretima.

Pobedite bolove u leđima

Ako na poslu konstantno sedite, verovatno vas često probode oštar bol u leđima. Nadražene nerve na kičmenom stubu ublažitete ako levi palac, od korena prema vrhu sa spoljne strane, lagano izmasirate. Isto to treba da ponovite i sa palcem druge ruke. Tokom sprovođenja ove vežbe trebalo bi da sa ruku skinete sav nakit. 

Ublažite PMS simptome

Ako se ubrajate u žene koje svakog meseca tokom PMS-a osete da ih probadaju krsta i boli stomak, primenite vežbu koja utiče na matericu i jajnike. Potrebno je da minut nežno i naizmenično izmasirate male pregibe na prstima. Već posle par minuta osetićete olakšanje. 

Izvor: Lepa i Srećna