Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVA HRANA ŠTITI OD RAKA DOJKE: kompletan jelovnik protiv karcinoma

Izbor hrane i način pripreme imaju uticaj na pojavu kancera!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Način života jedan je od faktora zdravog tela ili postupka ozdravljenja od bilo koje bolesti. On je posebno velike, gotovo presudne važnosti kod određenih kancerogenih bolesti poput raka dojke, koji možemo izbeći pravovremenom prevencijom i izlečiti ako se otkrije na vreme. Kako će nam ishrana u tome konkretno pomoći, otkriva nutricionista Maja Maretić.

PROČITAJTE JOŠ: OVA NAMIRNICA SPREČAVA RAK DOJKE: evo koje semenke zaustavljaju rast tumora

Da bismo bolje razumeli kakva je to bolest, potrebno je znati da se rak razvija niz godina pod uticajem spoljašnjih faktora (hrana) i genetskih predispozicija. Izbor namirnica, način pripreme hrane i dugoročni način ponašanja prema jelu i piću imaju uticaj na pojavu karcinoma, pogotovo ako su isključeni genetski činioci.

Iako se sa sigurnošću ne zna koja hrana osigurava najbolju zaštitu od zloćudnih bolesti, naučnici su otkrili vezu između određene hrane i razvoja raka. Tako štetne supstance koje se još nazivaju i slobodni radikali kolaju po celom organizmu i razaraju DNK, što podstiče razvoj kancerogenih ćelija.

Sastav odbrane od slobodnih radikala nalazimo u antioksidansima, koji štite zdrave ćelije i pomažu telu da izluči štetne supstance.

Kliknite OVDE da saznate koje namirnice i vitamine je važno da uvrstite u ishranu!

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije