Svi povremeno patimo od ogromne potrebe za nekom namirnicom, piše Lovesensa.  Ponekad je to potreba za slatkim, kiselim, slanim ili mesom, ali ove želje stomaka nam, zapravo, poručuju šta je našem organizmu potrebno.

PROČITAJTE JOŠ: ZABORAVLJENA BILJKA MORINGA: za jači imunitet i bolje varenje

Želja za slatkim je možda najteža, jer predstavlja začarani krug u kome što više jedemo slatko imamo i veću potrebu za slatkim.

Kako bi se ublažila potreba za slatkišima, možemo uzimati mineral hrom koji drži u ravnoteži nivoe insulina i samim tim smanjuje želju za slatkišima. Želja za čokoladom takođe može biti nekontrolisana i tada smo prepušteni na milost i nemilost čokoladnoj furiji. Ono što nam, zapravo, telo poručuje jeste da nam je potreban magnezijum.

PROČITAJTE JOŠ: OVO JE NAJBOLJI DORUČAK ZA ŠEĆERAŠE: oborite visok šećer jelom koje košta samo 15 dinara!

Ako imate želju za mesom, ne sumnjajte ni sekunda da vam je neophodno gvožđe. Iako je trend da se što više smanji unos mesa, ono je neohodno za naš imuni sistem i transport kiseonika do krvi. Ako se budite sa potrebom da pojedete nešto kiselo, ono što vam nedostaje je stomačna kiselina. Uvedite u svoju ishranu probiotike kako biste stomačnu kiselinu doveli u red.

Izvor: Lovesensa