Istraživanja su dokazala da vitamin D može da spreči nastanak i razvoj karcinoma, a mnogi se pitaju da li krema za sunčanje izaziva opasni nedostatak ovog vitamina, piše Lepa & srećna.

Vitamin D pomaže telu da reguliše kalcijum koji je presudan za zdravlje kostiju, reguliše fosfat i sprečava maligna oboljenja. Kada je koža izložena zracima sunca, u telu se stvara vitamin D, ali mnogi ljudi strepe da bi mazanje kreme za sunčanje moglo da spreči stvaranje ovog neophodnog vitamina. 

Dokazano je da ne treba dugo da budete izloženi sunčevimzracima kako biste obezbedili organizmu dovoljnu količinu vitamina D. Stručnjaci ističu da je dovoljno da na suncu provedete maksimalno 15 minuta, dva do tri puta nedeljno, kako biste imali dovoljnu količinu ovog vitamina. Svako sunčanje bez zaštite može povećati rizik od karcinoma kože, zato je neophodno da  prilikom sunčanja nanesete kremu sa visokim faktorom zaštite.

ŠOK ZA LJUBITELJE KOFEINA! PRODAJU KOFEIN ZA DIJETU, A ON MOŽE DA VAS UBIJE: ove doze izazivaju bolest ili smrt

Ilegalna prodaja kofeina predstavlja opasnost za javno zdravlje, pa je američka vlada zabranila kompanijama da nude proizvode sa visokim dozama ovog sastojka, piše Lepa & Srećna.  

Vlast je upozorila dva vebsajta na kojima se prodaje "tečni kofein" da predstavljaju neprihvatljivi rizik za potrošače. Na jednom se kao "dijetalno piće" prodaje pakovanje od 3,5 litra koje sadrži skoro 130 grama kofeina.

Na drugom prodaju čist kofein u prahu, u pakovanju od 200 gr. Čak i samo 10 do 14 grama opasno je po zdravlje odrasle osobe, kažu nadležni i zahtevaju da u roku od 15 dana promene sadržaj svojih proizvoda!

Simptomi trovanja kofeinom su snažna drhtavica, ubrzan puls i vrtoglavica, kao i poremećaj vida. Zabeleženi su slučajevi smrti izazvane količinom od 18 grama kofeina.

Izvor: Lepa & Srećna

PROČITAJTE JOŠ:

KAKO SE LEČI TROVANJE KOFEINOM

ŽENA KOJA JE USPELA DA SMRŠA 30 KG OTKRIVA SVOJU TRIK DIJETU

NAJLEPŠI KUPAĆI KOSTIMI ZA LETO 2018. GODINE

DRAGANA KATIĆ OBUKLA HALJINU U KOJOJ SVAKA ŽENA MOŽE DA IZGLEDA MRŠAVIJE: da li TV voditeljka nosi najlepšu haljinu za leto u 2018. godine (FOTO)

Dragana Katić je prava modna inspiracija za žene iz Srbije, ali ovom letnjom haljinom oduševila je žene na Instagramu, piše Lepa & srećna.

Popularna srpska TV voditeljka uživa da se fotografiše u različitim modnim kombinacijama, a nedavno je objavila niz fotografija u savršenoj letnjoj haljini.

PROČITAJTE JOŠ: INSTAGRAM JE ŠOKIRAN FOTOGRAFIJOM TV VODITELJKE: pogledajte kako je Dragana Katić izgledala pre 22 godine (FOTO)

Dragana redovno vežba i ima savršenu figuru, ali ovoga puta je obukla haljinu koju lako može da nosi svaka žena i tako mnoge inspirisala za savršenu letnju modnu kombinaciju.

Ova dugačka svilena haljina ima dezen koji nije previše sitan, a ni krupan, a igra geometrije čini da izgledate vitkije. Takođe, rukavi su duži, pa ćete lako sakriti višak na rukama, a zbog prijatnog materijala ne može da vam bude vruće.

Kliknite OVDE da pogledate savršenu letnju haljinu Dragane Katić!

PageBreak

Ovakvu haljinu možete nositi na posao, šetnju ili izlazak, a Dragana je iskombinovala sa upečatljivom ogrlicom, minđušama i klasičnim crnim sandalama.

PROČITAJTE JOŠ: DRAGANA KATIĆ OBUKLA PANTALONE I SAKO, A ŽENE NA INSTAGRAMU SU ODUŠEVLJENE: nećete pogrešiti ako ovo obučete tokom proleća 2018. godine (FOTO)

TV voditeljka kosu je vezala u rep, a monotoniju jednostavnih boja razbila jarkim crvenim karminom koji čini da izgleda zanosno.

Kako se vama sviđa nova letnja haljina Dragane Katić?

Izvor: Lepa & srećna