Mnoge žene imaju grudi nejednake veličine, a naučnici otkrivaju kako je takvo stanje povezano sa rakom dojke, piše Lepa & srećna.

Iako se mnoge žene zabrinu kada u ogledalu vide grudi nejednake veličine, nauka ističe da ova pojava nije usko povezana sa rakom dojke. Stručnjaci ističu da je normalno da jedna dojka bude malo veća od druge. Ali, ako je razlika velika, treba da odete što pre kod lekara kako biste videli da li se oblik dojke menja zbog promena unutar tkiva.

Mnoge je šokiralo otriće da žene sa većim grudima imaju veći rizik od karcinoma dojke, dok se asimetričnost retko kad povezuje sa ovim opasnim oboljenjem. Asimetričnost grudi može da upućuje na ciste u dojci, fibrozu dojke i na normalne varijacije masti. Važno je da redovno radite samopreglede i idete na ultrazvučne kontrole dojke najmanje jednom u godinu dana. 

PROČITAJTE JOŠ:

OVA NAMIRNICA SPREČAVA RAK DOJKE

OVI SIMPTOMI UKAZUJU NA RAK ŠTITNE ŽLEZDE

OVU HRANU JEDITE 4 PUTA NEDELJNO ZA BRZO MRŠAVLJENJE

KAKO STARI LJUDI NAJČEŠĆE UMIRU OD POVREDA: 1 tableta može da spreči takvu smrt

Povrede pri padu mogu da budu veoma opasne za starije ljude, a evo koja tableta može da vas zaštiti od kobnih posledica padova, piše Lepa & srećna.

Povrede i prelomi kostiju sporije zarastaju kod starijih ljudi, pa padovi često uzrokuju operacije, težak oporavak, pa čak i smrtan ishod. Prema američkom istraživanju, svaka treća osoba starija od 65 godina bar jednom padne u kući, a dve trećine njih će sigurno pasti ponovo! Istraživanja pokazuju da žene posle pada uglavnom imaju teže povrede, dok je kod muškaraca češći smrtan ishod.

Stručnjaci ističu da uzimanje vitamina D može sprečiti padove, zbog blagotvornog delovanja na mišiće, držanje tela i centralni nervni sistem. Ako i do pada dođe, prelomi zarastaju brže ako nema manjka vitamina D. Od manjka često pate baš stariji zbog manjeg izlaganja Suncu ili slabog mehanizma stvaranja vitamina u telu. Zato se savetuje 1 tableta vitamina D dnevno, naročito ako pate od osteoporoze.

PROČITAJTE JOŠ:

OVAJ VITAMIN SPREČAVA RAK, A MNOGIMA NEDOSTAJE

KAKO DA SPREČITE RAK CREVA

OVO TREBA DA JEDE SVAKA ŽENA U MENOPAUZI