Način na koji se smejete govori puno o vašem temperamentu, ali i o zdravlju celog organizma, piše Lepa & srećna.

Nemojte da idete kod zubara samo kada vas zabole zubi ili vam se ne dopada njihov izgled, već radi kontrole celokupnog zdravlja. Medicinska istraživanja dokazuju da pregled kod stomatologa može da otkrije bolesti različitih organa. Tako je, na primer, krvarenje desni jedan od simptoma za dijabetes tipa 2 ili znak koji upozorava na mogućnost srčanog udara

Pojačano krvarenje desni ukazuje da u telu postoji opasna upala, a često je simtom i za poremećaj u funkcionisanju creva. Takođe, škripanje zubima je znak da imate probleme sa spavanjem, bol u vilici, glavobolju, a mnogi pacijenti koji boluju od depresije, anksioznosti, nadutosti i sindroma nervoznih creva su takođe imali ovaj simptom. Zato kod zubara idite preventivno, a ne samo kada vas na to bol podseti.

PROČITAJTE JOŠ:

HIT MODNE KOMBINACIJE JELISAVETE ORAŠANIN (FOTO)

NAJLEPŠE CRNE HALJINE KOJE DOBRO STOJE SVAKOJ ŽENI

NAPRAVITE NAJLEPŠU KORPU ZA USKRŠNJA JAJA (VIDEO)

MOŽETE DA JEDETE KOLIKO HOĆETE, A IPAK ĆETE SMRŠATI: ova dijeta učiniće da svako ima top figuru

Zaboravite na dijete u kojim se izgladnjujete i koje vam ograničavaju porcije! Ova super dijeta ne dozvoljava da budete gladni i otkriva za koliko dana možete da izlečite zavisnost od nezdrave hrane i slatkiša, piše Lepa & srećna.

Ponekad je teško odoleti slatkišima i ukusu brze hrane, ali stručnjaci ističu da svaka osoba za 28 dana može da promeni svoj način ishrane i postane vitka. Ova dijeta se zasniva na tome da ne smete da budete gladni, jer glad iskušava da jedete nezdravu hranu i odustanete od dijete, pa tako nema efekta u procesu mršavljenja. Stručnjaci ističu da možete da jedete koliko god hoćete, ali zdravu hranu, poput zeleniša, različitog povrća i voća.

Ako želite da zamenite nezdrav jelovnik zdravim režimom budite strpljivi i istrajni, jer nakon 28 dana počećete da tumačite sastav hrane i shvatićete koliko neke namirnice loše utiču na vaše telo i zdravlje. Ako vam nedostaje energija tokom dijete, umesto kafe i čokolade prošetajte ili vežbajte u prirodi, jer telu najviše energije daje kiseonik.

Izvor: Lepa & srećna