Crna haljina je neophodna u ormanu svake žene, a u 2018. godini ona je vladajući modni trend, piše Lepa & srećna.

Omiljeni modni izbor, haljina u crnoj boji dobila je u ovoj godini i novo kulturno, pa i političko značenje, otkako je kampanja #MeTo navela mnoge svetske zvezde da  se na crvenom tepihu pojave odevene u crno. Bio je to znak podrške zlostavljenim ženama u Holivudu, a slično se ponovilo i pri dodeli nagrade BAFTA u Velikoj Britaniji.

Modni trend, ili politika, tek i nedavni događaj na kojem su se 3 prelepe dame pojavile u crnom od glave do pete pokazuje da crna haljina vlada 2018. godinom. Naime, Blejk Lajvli, Hajdi Klum i Sofija Vergara ponele su 3 potpuno različite moderne crne haljine, a svet mode je bio oduševljen svakom od njih. 

PROČITAJTE JOŠ: KAKO DA RAŠIRITE ILI SUZITE FARMERKE BEZ KROJAČICE: 2 trika koja pomažu ako da se teksas skupi ili raširi

Crna je uvek idealan izbor, osim što izgleda elegantno, crna haljina sužava figuru i lako prikriva nedostatke. Osim za svečane prilike, crnu haljinu možete da nosite i na posao ili šetnju, samo treba vešto da je iskombinujete sa ostalom odećom

Tako za elegantnu priliku možete da obučete usku crnukombinezon haljinu sa tankim bratelama ili atraktivnu crnu haljinu od čipke. Uz odgovarajuće štikle i šminku izgledaćete fantastično, a ukoliko ne volite da se obučete potpuno u crno, razbijte monotoniju torbom, ešarpom ili mantilom u drugoj boji.

PROČITAJTE JOŠ: DA LI TREBA DA BACITE ILI SAČUVATE ZIMSKI KAPUT: nećete verovati kakvi kaputi i jakne će se nositi sledeće zime (FOTO)

Sudeći po utiscima modnih kritičara, crne haljine će se nositi sve do naredne zime, a žene su oduševljene kombinacijom kratke crne haljine i dubokih čizama.

Kliknite OVDE da listate slike najlepših crnih haljina!

Izvor: Lepa & srećna

LepaiSrecna Crna haljina je provereno dobar izbor za svaku priliku, a evo koje su se izdvojile kao najlepše u 2018. godini!