Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sreća, nervoza i bes mogu doneti bolest: evo kako emocije utiču na zdravlje organa

Burna osećanja ugrožavaju zdravlje organizma, a evo kako pojedini organi reaguju na tugu, ljutnju ili radost!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Svi ponekad osetimo neku emociju, osetimo i promenu na sebi, tj. osećamo neku bol. Na primer, ako osećamo tugu ,obično nas steže u prsima i nemamo vazduha. Tako svaka emocija deluje na neki od organa koji će reagovati poremećajem. To su tuga, radost, zabrinutost, strah i ljutnja.

PROČITAJTE JOŠ: Moćna smola ravna zlatu: kako tamjan leči i dušu i telo (POSTNATALNA DEPRESIJA, STRES, ASTMA, BRONHITIS)

TUGA I NEDOSTATAK VAZDUHA

Ako vas muči stezanje u plućima, pritisak koji nas dovodi do nedostatka vazduha, učestali grip i prehlade, problem je možda u preteranoj tuzi koja dugo traje i skriva se. Tu mogu biti uključeni i problemi s kožom ili astma. Može se lečiti akupunkturom tačaka duž pluća i meridijane oko bubrega. Tuga može izazvati i depresiju, pa i plačljivost. Najbolje lečenje su biljne formule.

RADOST I SRCE

Naravno da zbunjujuće zvuči pomisao na to da radost i sreća mogu izazvati nekakav poremećaj u organizmu. Naime, to nije poremećaj vezan za sreću nego za neuravnoteženost čoveka. Velike probleme mogu izazvati preterana uzbuđenja ili iznenađenja, kao na primer neka iznenadna dobra vest. To je znači stres, a stres može biti i negativan i pozitivan. Normalno da je gubitak voljene osobe ili gubitak posla, veliki stres i da je nešto negativno. Ali, venčanje ili rođenje deteta ili unapređenje na poslu, da je to radost i nešto pozitivno,ali je isto stres. Simptomi su najčešće lupanje srca, nesanica ili nekakva teskoba. Ova vrsta poremećaja obično se leči biljnim tretmanima koji se sastoje od formula koje hrane srce.

PROČITAJTE JOŠ: Gde je tačno tačka sreće u vašim grudima: kako da ojačate timus koji se skuplja zbog hroničnog stresa

ZABRINUTOST I SLEZINA

Nije dobro previše razmišljati o problemima i biti nečim opsednut duže vreme jer to može jako iscrpiti slezinu i dovesti do hroničnog umora. Kad je slezena oslabljena, ne može delotvorno da pretvori hranu u qi. Zato treba kontrolisati zabrinutost.

Na koje organe utiče strah i ljutnja - otkrijte na sledećoj strani!

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije