TRIK JE U KVALITETU, NE U KOLIČINI: Najzdraviji ljudi za doručak jedu ove tri vrste namirnica

Istraživanja su pokazala da zdravi ljudi u jutarnjim časovima uglavnom jedu tri vrste namirnica.

Youtube / Printscreen / Downshiftology

Stručnjaci iz Finske proučavali su prehrambene navike 147 zdravih osoba sa zdravom težinom tokom četiri meseca.

Rezultati su pokazali da ovi ljudi za doručak jedu tri vrste namirnica - voće, mlečne proizvode i žitarice.

Voće je bilo izbor za 51% ispitanika, mlečne proizvode jelo je 41%, dok je konzumaciju ovsenih pahuljica ili muslija s hladnim mlekom odabralo 33% zdravih osoba.

Screenshot / Youtube / Clean & Delicious 

Iako se hleb i pekarski proizvodi smatraju izvorom nepotrebnih kalorija, čak 32% ispitanika svoj dan počinje ovom vrstom hrane.

Još jedan zanimljiv podatak je da je samo 26% ispitanika priznalo da uz doručak piju kafu, dok ostatak (74%) to ne čini.

"Umesto ograničavanja ishrane i izbegavanja omiljene hrane, prevelika težina ili gojenje može se sprečiti ako pojedinac nauči da sluša potrebe svog organizma, a prednost da kvalitetu, a na kvantitetu obroka", pojasnila je rezultate doktorka koja je vodila ovo istraživanje.

Izvor: Lepa&Srećna