Ako ste gledali neprekidno u monitor kompjutera poslednjih pola sata ili čak i duže, vreme je da prekinete! Mišićima oko očiju je neophodno opuštanje, a i bore će vam biti sve dublje ako ne posvetite bar jedan minut korisnim vežbama i samomasaži. Smatrajte to kratkim, besplatnim antiejdž tretmanom koji sebi uvek možete da priuštite.

Anastasija je stručnjak za masažu lica, odlično poznaje refleksologiju i predlaže vam kratak predah i vežbe koje će vas preporoditi. Pripazite samo da vam ruke budu čiste, a onda pogledajte video snimak i uradite što pre nešto za sebe.

Prvo vrhovima prstiju tapkajte lagano u krug oko zatvorenih očiju, dovoljno je i samo da napravite nekoliko "krugova". Zatim skupite i savijte prste pa zglobovima pritiskajte polako tačke na istoj putanji.

Slede vežbe za oči - usmerite pogled oba oka prvo na gore, pa na dole, nekoliko puta, pa onda levo i desno. Sada kružite očima, neka vam pogled opisuje kružnu liniju prvo ulevo, gore, udesno, pa dole, a onda ponovite sve u suprotnu stranu. Ponovite nekoliko puta. Nakon toga, trepćite desetak sekundi što brže možete.

Završite kratkim opuštanjem, zatvorenih očiju, uz duboko disanje.

VEŽBA ZA OČI I PROTIV BORA ZA 1 MINUT instagram/koshaspa

 Izvor: Lepa&Srećna