Masaža lica jedan je od najboljih i najdelotvornijih rešenja protiv bora na licu i za vašu kožu, piše Elle. Iako vlada mit da bi podizanje i spuštanje kože moglo da je istegli ili izazove pojavu fleka, odmah treba da znate da je to neistina.

Koža je elastična i masaža lica može da osveži tonus kože, uspori starenje i odloži pojavu novih ili prvih bora.  

U potrazi za najboljim masažama za podizanje lica koje možete kod kuće da praktikujete svaki dan, pronašli smo ovaj tutorijal britanske blogerke za negu lica i lepotu Ebigejl Džejms koji važi za vrlo popularan na njenom Jutjub kanalu, a prema komentarima i za izuzetno delotvoran i odličan.

Ebigejl ovu rutinu ponavlja već nekoliko godina, a naučila ju je gledajući profesionalne dermatologe i eksperte kože koji smatraju da svakodnevno (ručno) masiranje lica može da pomogne u borbi sa "opuštenim "obrazima i borama.

Imajte na umu da svako masiranje, štipkanje lica morate da radite pažljivo. Potrebno je kožu podizati prstima i dlanovima, nikako je spuštati na dole. Takođe, podizanje lica možete raditi tri puta nedeljno, na primer.

Ebigejl savetuje da to bude neko biljno ulje, bilo da pričamo o kokosovom ili nekom drugom, ali veliki broj blogera smatra da će i krema od šea putera poslužiti.

Pogledajte u videu kako da pravilno masirate lice protiv bora i opuštene kože!

Izvor: Elle