Katu Vuksanović su mnoge žene upoznale na Instagramu kao zaljubljenicu u "sekond hend" garderobu i pratile njene poduhvate uređivanja terase, tapaciranja nameštaja i izvođenja sličnih projekata.

Sada je inspiracija za sve one koji žele da transformišu svoje telo i duh, a tokom "75 dana teškog izazova" je uspela da ostvari mnoge zacrtane ciljeve.

Kako je sama napomenula, cilj nije bio mršavljenje već mentalna disciplina, a izgubljeni kilogrami su posledica toga.

"Kilaža je pala sa 78.2 na 72.5 (minus 5.7 kg)", piše Kata na svom Instagramu. Ono što je najvažnije jeste da je uspela da "otopi" 3,3kg masti i da joj je indeks telesne mase spao na kategoriju "normalan". Ukupno je Kata izgubila 2,5 odsto telesne masnoće, a najviše je otišlo sa stomaka.

"Obimi su drastično padali, više nemam obim koji je preko 100cm", kaže influenserka. Sa stomaka i grudi je "otišlo" po 10cm u obimu, a sa kukova čak 12cm. "Sada nosim farmerke u veličini 38, a u ostaloj garderobi sam u veličini M", zaključuje Kata.

Tokom "75 dana teškog izazova" koji je, inače, osmislio Endi Frisela, podkaster i vlasnik kompanije za suplemente, jede se hrana po izabranom dijetnom režimu - to može biti mediteranska, keto, veganska, paleo, DASH dijeta - da nabrojimo samo najpoznatije. Važno je da se ne pije alkohol i nema "nedozvoljenih" jela - nema "varanja".

Trenira se dvaput dnevno, po 45 minuta i jedan od tih treninga treba da se izvodi napolju. Pije se 2,7 litara vode dnevno, čita 10 stranica neke knjige usmerene na lični razvoj.

Kati je program bio težak, ali je dao željene rezultate. "Pročitala sam 806 stranica knjige – 3 u celini, 2 do pola, 1 je nova)", piše ona, "prepešačila sam (a neki dao i istrčala) 936.746 koraka. Spavala sam jako dobro, od 23-00h do 07-08h ujutru; kada se budim nema problema, ustajem energična bez alarma i nema odlaganja ustajanja i razvlačenja u krevetu."

Kata je izbacila rafinisane šećere iz ishrane i to je uticalo na njen PMS i na česte padove i uspone energije. "Toga sada više nema, energija tokom dana mi je ista", kaže ona, a čak joj je i cirkulacija bolja.

"Od spavanja sa jorganom i vunenim čarapama i zimi i leti, sada spavam u vešu sa tankim čaršavom", napisala je Kata. "Način na koji se telo zateglo, oblikovalo, koliko se mišići vide bolje me jako motiviše da nastavim da treniram i hranim se zdravo“, zaključila je ona. Pročitajte i šta savetuju feng šui majstori za pranje "sekond hend" garderobe.

BONUS VIDEO:

SECOND HAND HALJINA KAO ZA HOLIVUD KOŠTA 10 DOLARA Instagram/katavux

Tekst: Lepa&Srećna / J.G.