Postići savršenu kilažu i održavati je nakon toga nije nimalo jednostavno, a to važi čak i za lekare.

Ipak, da se uz puno truda, posvećenosti i istrajnosti može postići sve, dokaz je i doktorka po imenu Betsi Granč iz Atlante. Ona je specijalista neurohirurgije, a tajnu vitke linije morala je da pronađe sama - učeći i istražujući šta njenom telu prija. Zahvaljujući tome, uspela je da oslabi više od 20 kilograma!

Kako prenosi Biznis insajder, Betsi pored lekarske, ima i titulu majke dvoje dece, pa joj je teško da pronađe vreme za planiranje i pripremu obroka, pa je uglavnom kupovala gotova jela u bolničkoj kantini.

"Unosila sam puno kalorija, pila sam i tri-četiri gazirana pića svaki dan, plus slatke kafe. Nisam shvatala dugotrajni efekat ovakvih nav ika i vremenom su se kilogrami nakupili", priznala je doktorka.

"Dugi niz godina isprobavala sam razne dijete, ali nisu davale nikakav uspeh. Tek kada sam 2018. godine odlučila da porbam proteinsku dijetu, kilogrami su počeli da padaju", kaže Granč.

mrsavljenje.jpg
Shutterstock  

I pet godina kasnije, ona i dalje sledi ovaj režim ishrane sa visokim sadržajem proteina i niskim sadržajem ugljenih hidrata, a sada ovu dijetu kombinuje sa metodom povremenog posta, odnosno konzumira hranu u periodu od 6 do 8 sati, a zatim sledećih 16 do 18 sati ne jede ništa.

"Jedini izuzetak je kafa s mlekom i kokosovim uljem koju obavezno pijem ujutru. Za ručak obično jedem piletinu ili ribu, oko podne ili oko 13 h. Onda sledi laganija večera, mada nekad jedem i ono što jedu i moja deca za poslednji obrok", objašnjava Betsi.

Ona je objasnila i kako joj je povremeni post pomogao da skine dodatne kilograme, ali i da održava svoju novu idealnu težinu.   

"Povremeni post funkcioniše tako što produžava period kada je vaše telo sagorelo kalorije koje ste potrošili tokom vašeg poslednjeg obroka i počinje da sagoreva masti", objašnjava, mada su naučna istraživanja došla do oprečnih rezultata na ovu temu.

Žena jede, ishrana, piletina
Shutterstock  

Betsi Granč tvrdi da joj ishrana sa visokim sadržajem proteina i malo ugljenih hidrata pomaže da bude sita, a da pritom očuva mišićnu masu, kvalitetno nahrani telo nakon treninga i da se generalno oseća zdravije.

"Osećam se bolje kada ne jedem prerađenu hranu i gluten", zaključila je doktorka.

Pročitajte Najbolja užina kad ste gladni na dijeti.

BONUS VIDEO

DIJETA PO KRVNIM GRUPAMA JE NA SPISKU PET NAJGORIH NA SVETU?! Nutricionisti upozoravaju na njenu naučnu neutemeljenost kurir televizija

Tekst: Lepa&srećna/B.S.