Muzička zvezda Bijonse i njen suprug, reper Džej Zi, trude se da vode računa o fizičkom izgledu, ali su u jednom periodu ipak vodili borbu sa viškom kilograma. Kako su otkrili svojevremeno, uspeli su da smršaju, između ostalog, uz pomoć medicinske ili bolničke dijete, koja je veoma popularna.

Uz jednostavan jelovnik i tri obroka dnevno višak kilograma se eliminiše tako što se ubrzava metabolizam. Ovaj način mršavljenja je zdraviji od restriktivnih režima ishrane, a prvi rezultati su brzo vidljivi.

Bijonse, Gremi 2023
Profimedia 

Preporučuje se da ovu dijetu držite 15 do 18 dana, tokom 15 dana se iz ishrane isključuje voće, osim pomorandži koje se ponavljaju u svakom obroku, šećeri, testenina, krompir i svi proizvodi od žitarica. Nije dozvoljen alkohol, a obavezno je da se pije 2 litra vode dnevno.

Doručak se uvek sastoji od istih namirnica - jedna pomorandža, kriška dvopeka i šolja kafe ili čaja. Svi napici se konzumiraju bez zaslađivača.

Za ručak ili večeru se jede kombinacija kuvanih jaja, dvopeka, kisele pavlake, pomorandže, junećeg mesa i povrća. Ukoliko za ručak jedete jaja, za večeru odaberite meso i obrnuto.

kuvana jaja-min.jpg
Shutterstock  

Savetuje se da smanjite unos soli, maksimalna preporučena doza je 5 grama dnevno (jedna ravna kašičica).

Povrće i meso treba jesti bareno, a kada pržite jaja upotrebljavajte minimalnu količinu ulja. Za ručak ili večeru jedite i salatu - jedan paradajz i krastavac.

Medicinska dijeta
Youtube/Printscreen/Clean & Delicious 

Kada završite sa dijetom, postepeno u ishranu vraćajte jednu po jednu namirnicu. Savetuje se da šećer i složene ugljene hidrate ipak ograničite, kao i da zadržite preporučeni nivo vode radi hidratacije.

Još fotografija pevačice Bijonse pogledajte u galeriji ispod.

LepaiSrecna Uvek vredi kupovati klasične komade koji se mogu nositi u različitim prilikama i na različite načine. Pogledajte kakva se odela nose ove 2015. godine...

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

KURIR ULOVIO BIJONSE I DŽEJ ZIJA U NICI: Evo kako slavni par provodi vreme odmora na Azurnoj obali! Kurir