Borba sa kilogramima je mučna i obično dugotrajna. Većina onda kada želi da smrša koriguje ishranu i smanji unos kalorija, a oni koji žele dugotrajne rezultate, uključuju i redovnu fizičku aktivnost, makar i svakodnevnu šetnju. Stručnjaci savetuju da razmislimo i o napicima koje unosimo, a posebno pred spavanje. Poznato je da gazirani sokovi puni šećera nisu prijatelji vitke linije - nemaju hranjive sastojke i brzo mogu da dovedu do neželjenog povećanja telesne težine.

Nutricionisti imaju jedan savet kako da "prevarite" metabolizam. Svako veče sat vremena pred spavanje popijte čaj sa cimetom. Ovo piće je obogaćeno antioksidansima koji pomažu ubrzanju metabolizma. Cimet takođe može povećati osetljivost na insulin, odnosno obezbeđuje održavanje stabilnog nivoa šećera u krvi. Odličan i za jačanje imuniteta,  smanjivanje nivoa holesterola u krvi, povećava nivo energije, poboljšava cirkulaciju, ima pozitivan uticaj na opstipaciju i smanjuje osećaj gladi.

Za pripremu čaja će vam biti potrebno:

Čaša voda
Kašičica meda
Pola limuna
1 štapić cimeta

Priprema:

Stavite štapić cimeta u vodu i sačekajte da prokuva. Nakon toga dodajte med i iscedite limun. Po želji možete da dodate i malo đumbira ili bibera za još bolji efekat. Piće za mršavljenje je spremno. Konzumirajte jednu šolju dnevno. Najbolje bi bilo da to bude ujutru.

Treba imati na umu da i čaj sadrži kofein, ali u znatno manjoj koncentraciji od kafe, pa ako ste osetljivi na njega, a i slab napitak vas okrepljuje, bolje je da cimet dodate samo u toplu vodu.

Izvor: Lepa&Srećna