Tekst: Promo

Potiče iz plodne jugozapadne Azije, koja je riznica prirodnih resursa pogodnih za ljudsko zdravlje. U svom sastavu sadrži hidroksicitričnu kiselinu za koju je poznato da pomaže sprečavanje akumulacije masti u telu i sagorevanje postojećih, a pored toga redukuje emotivno prežderavanje i stres i povećava energiju.

Kako Garsinija Kambodža funkcioniše u organizmu?

Veliki broj istraživanja stoji iza efekta ove biljke. Hidroksicitrična kiselina u njenom sastavu deluje na enzime koji apsorbuju masti u organizmu. Kada jedete, enzim jetre nazvan ATP citratna lijaza, koji je uključen u biosintezu masti, transformiše višak ugljenih hidrata u masti. Masne ćelije se međusobno spajaju i zajedno čine masno tkivo koje se povećava kod stomaka. Umesto energije, ugljeni hidrati se pretvaraju u masti i ubrzo ponovo osećate glad.

Garsinija Kambodža za mršavljenje
Promo 


Hidroksicitrična kiselina u Garsiniji utiče na inhibiciju ovog enzima pa je samim tim manje stvaranje masnih rezervi u organizmu. Garsinija Kambodža tako stimuliše proizvodnju glikogena koji je potreban ogranizmu za energiju. Ovakvim dejstvom organizam dobija dovoljno energije, smanjuje se apetit i osećaj gladi nestaje.