Doručak - 150 g sira, 2-3 krekera (ili parče crnog tosta), kafa bez šećera ili čaj. Druga varijanta je parče proje i jedan list šunke, nezaslađeni čaj ili čaj sa kašičicom meda.

Užina - Za užine između obroka, pojedite porciju bilo kog voća, sem banana jer one sadrže dosta šećera. Umesto toga možete napraviti i svežu salatu od sezonskog povrća.

Ručak - Povrće (paprika, krastavac, spanać) sa 200 g testenine bez jaja, kuvano meso, najbolje teleće (prženo izbegavajte) ili parče ribe spremljene u rerni, 1 ili 2 krekera ili tost, salata od povrća i jedna kafena kašičica maslinovog ulja, 150 g sira (ili drugih mlečnih proizvoda sa manje masti).

Večera - Tanjir posne supe, kuvano pileće meso bez kožice, 3 supene kašike graška i svežeg povrća, jogurt i voće.

Napomena: Osim ovih predloženih varijanti možete i sami da sastavite dnevni obrok, ali je bitno da u ishranu ubacite što više svežih namirnica kao što su voće i povrće, a testo, slatkiše, masnu i začinjenu hranu u što većoj meri izbegavajte. Ne jedite kasno jer stomak teže vari hranu. Fizička aktivnost je takođe neophodna. Pre svakog jela trebalo bi da popijete bar 200 ml mineralne vode.

Izvor: Lepa i srećna