Kvalitetan san je bitan za mršavljenje koliko i vežbanje, a evo u kojoj pozi treba da spavate ako imate problema sa varenjem i ne možete lako da izgubite višak kilograma, piše Lepa & srećna.

PROČITAJTE JOŠ: ŠOK NA MODNOJ REVIJI - OČEKIVALI SU MANEKENKE, A OSTALI SU U ČUDU KADA SU VIDELI OVO (FOTO)

Istraživanja pokazuju da dok spavamo trošimo 60 kalorija po satu, ali to nije pravilo i kod osoba koje imaju probleme sa sistemom organa za varenje. Ako ste često naduti, imate gasove, muči vas gorušica ili imate neredovnu stolicu, treba da probate jeftnu i laku terapiju sa odgovarajućom pozom za spavanje.

Stručnjaci predlažu da osobe koje imaju probleme sa varenjem treba da spavaju na levom boku. Organi za varenje zauzimaju više prostora na levoj strani ljudskog tela, pa se spavanjem na levom boku uspostavlja balans i podstiče pravilan proces varenja hrane i ubrzava se probava.

PROČITAJTE JOŠ: U KOJEM POLOŽAJU TREBA DA SPAVATE AKO IMATE VISOK PRITISAK

ZNATE ZA BELI SLEZ, ALI CRNI SLEZ JE MOŽDA BOLJI LEK ZA VAS: lekoviti domaći sok protiv kašlja i upale sluzokože disajnih puteva (RECEPT)

Crni slez je nezaoblizan sastojak čajnih mešavina koje se koriste kod prehlada, suvog i upornog kašlja, kao i za ispiranje usta i grla. Ova čajna mešavina smiruje kašalj i „sviranje“ u grudima. Takođe možete da ga pijete kad vas muče blaža dijareja i kao oblogu za nadraženu kožu i sluzokožu.

PROČITAJTE JOŠ: KAKO UMIRITI UPORAN NOĆNI KAŠALJ: 5 načina da provedete noć bez kašlja

SASTOJCI:

  • 4 kašičice crnog sleza 
  • 1/2 l prokuvane vode
  • 2,5 dl soka od pomorandže
  • 2,5 dl soka od jabuke
  • 1/3 štapića od cimeta

PROČITAJTE JOŠ: BOMBA ZA MRŠAVLJENJE OD 3 SASTOJKA: ovaj napitak skida kilograme i čisti telo od otrova

PRIPREMA:

Usitnjene suve cvetove i listove crnog sleza preliti prokuvanom vodom, pokriveno ostaviti da odstoji 10-15 minuta i procediti.

U čaj umešati sok od pomorandže i sok od jabuke.

Punč zagrejati, začiniti cimetom, a po želji i medom i uzimati vruć.

Izvor: Aura.ba