Mnogi od nas jedu mnogo, mnooogo više šećera nego što lekari preporučuju, piše Lepa & Srećna.

Idealna doza je svega 25 grama (5 kašičica) za žene i 35 grama (7 kašičica) za muškarce, a barem jedan od sledećih simptoma može da bude znak da preterujete sa slatkišima.

Drastične promene raspoloženja mogu biti izazvane velikim varijacijama glukoze u krvi - setite se kako možete biti ljuti kad ste gladni! Visok nivo šećera remeti i ravnotežu hormona, pa možete dobiti akne baš kao da ste u pubertetu. Porast pa pad šećera u krvi dovodi i do migrene, a ako šećer stalno stiže u telo u povećanim količinama, sigurno je da ćete dobijati na težini čak i ako redovno vežbate. 

Ako vas muči neki od navedenih problema, pokušajte da smanjite dnevni unos šećera i pratite kako se vaše zdravlje poboljšava. Tako ćete se osloboditi i viška kilograma, jer kad nema brze "šećerne" energije, telo će posegnuti za onom u masnim naslagama.

Izvor: Lepa & Srećna

PROČITAJTE JOŠ: 

ŠTA KRVNA GRUPA OTKRIVA O VAŠEM ZDRAVLJU: evo koja krvna grupa koju prima

OVA UŽINA OBARA VISOK ŠEĆER: 3 namirnice koje možete da jedete i ako imate dijabetes 2

KAKO DA RAZLIKUJETE BEZOPASNI MLADEŽ I OPASNI MELANOM: doktor sa VMA vas uči kako da sami pregledate mladež (5 KORAKA PRE ODLASKA KOD SPECIJALISTE)

URADITE SAMO 1 STVAR I DO LETA ĆETE IZGLEDATI TOP: super trik za brzo mršavljenje bez gladovanja

Mnoge dame misle da je leto daleko i da imaju vremena da smršaju, ali vreme neverovatno brzo teče! Zašto ne biste počele odmah da mršavite uz jedan lak trik, piše Lepa & srećna.

Skoro svaka žena broji kilograme koje je dobila tokom zime, a prvi dani proleća nam daju šansu da promenimo navike. Novo japansko istraživanje dokazuje da brokoli sadrži sulforafan, jedinjenje koje pomaže da brže izgubimo kilograme. Takođe, dokazano je da, ukoliko često jedete ovo povrće,smanjujete rizik od pojave kancera.

Brokoli pomaže da smršamo tako što aktivira mrko masno tkrivo i ubrzava rad metabolizma da bi se kalorije brže trošile. Takođe, pomaže pri varenju masne hrane i sprečava upale u crevima. Istraživači ističu da su, pored brokolija, za mršavljenje delotvorni i piletina, orasi i ljuta papričica.

PROČITAJTE JOŠ:

OVO JE KUĆA U KOJOJ ĆE ŽIVETI MEGAN MARKL I PRINC HARI POSLE VENČANJA (VIDEO)

ODUŠEVIĆE VAS NOVI TREND ZA POD - EVO KAKO SE IZLIVA KAMENI TEPIH (VIDEO)

KAKO DA SPREČITE RAK CREVA