Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dijeta

10 najlakših načina da sagorite 100 kalorija dnevno

Autor Spomenka Maric
Autor Spomenka Maric

I nijedan ne podrazumeva znoj, teretanu i teške vežbe! Saznajte koje svakodnevne aktivnosti vam mogu sagoreti čak 100 kalorija dnevno...

Izvor: Foto: Profimedia

Žvakanje žvake

Iako ste svojoj deci zabranili za stalno zvaću žvakaće gume, vama je dozvoljeno, a evo i dobrih razloga zbog čega! Osim što će vam dah biti svežiji, žvakaća guma će vam sagoreti 11 kalorija svakih 12 minuta. Vodite računa da izaberete žvake bez sećera i uživajte u žvakanju i mršavljenju!

Ovde pogledajte kako da izračunate kalorije za dijetu.

Blaga šetnja pre doručka

Ustali ste i dan je sunčan i lep? Umesto što ćete odmah početi da pripremate doručak, evo šta možete uraditi za svoje telo! Prošetajte do prodavnice ili po komšiluku. Ukoliko se spremate za posao, prošetajte do pekare ili prodavnice, kupite sebi doručak, a kasnije ga pojedite. Šetnja pre doručka ubrzava metabolizam i sagoreva kalorije od prethodnog dana, a odlično utiče i na raspoloženje.

Penjanje uz stepenice

Umesto što ćete izgubiti par minuta čekajući na lift, isprobajte svoje fizičke sposobnosti. Hodanje uz stepenice sagoreva 7 do 10 kalorija u minuti. Ukoliko često upražnjavate ovu aktivnost, zategnute noge i bolja kondicija su zagarantovani.

Ovde pročitajte kako da izgubite 150 kalorija za 10 minuta.

Glasno smejanje

Nebitno da li smejete sa drugaricama, decom, voljenom osobom ili filmu, glasni smeh je odličan za telo i um! Odrasla osoba sagori skoro 2 kalorije po minutu smejanja. Smejte se svaki dan, svaki minut ili sat i ne brinite se za kilograme!

Uređivanje bašte

Osim što ćete imati vrt iz snova imaćete i liniju na kojoj mogu da vam zavide! Sređivanje baste, sađenje cveća i ostali baštovanski poslovi sagore oko 113 kalorija u 25 minuta. Dobar razlog da već ovog popodneva pogledate da li nešto možete da učinite za svoje biljke i vrt!

Tagovi

Najbolje iz rubrike

Inicijalizacija u toku...