Sređivanje terase je najlepši, a često i najzahtevniji posao u proleće i leto. Pitate se - kako urediti mali prostor, tako da ne potrošite mnogo novca, a napravite lep kutak za uživanje u cveću?

Najvažnije su dobre ideje, a mi vam predlažemo da obratite pažnju na glavne elemente. Pod terase treba prilagoditi veličini i orijentaciji prostora. Ako imate "ušuškanu" lođu, možete sebi priuštiti da na pod stavite lepu prostirku sličnu tepihu, s tim što valja odabrati tanje i rastresito tkanje kako bi se brže sušila. Ako je terasa izložena padavinama, bolje je da pod prekrijete plastičnim materijalom koji imitira drvene letvice (takozvani "deking").

Ušteda prostora se postiže malim i sklopivim nameštajem - stolicama na rasklapanje, gajbicama koje mogu da posluže i kao stočić, ali i za sedenje, uskim klupicama ispod kojih su spremišta za jastuke i alatke za rad oko cveća. 

Mala korisna bašta sa začinskim biljkama može se napraviti u žardinjerama "na sprat", a veće saksije sa cvećem neka budu dvostrane - one koje se kače na ogradu i bezbedno su učvršćenje s obe strane rukohvata.  

Posebnu pažnju posvetite osvetljenju. Upravo ono daje naročitu atmosferu u večernjim satima kad obično imamo najviše slobodnog vremena. Zavirite u galeriju slika i oduševićete se odličnim idejama.

Instagram / _____deco______maedchen_____, Instagram, osloleiligheten Stočići, stolice na rasklapanje, žardinjere i saksije čine balkon mestom za uživanje!

Izvor: Lepa&Srećna