Zaboravite na pločice na terasi ili stepeništu - kameni tepih je novo rešenje za otporan, dugotrajan i dekorativan pod na balkonu ili stepeništu, piše Lepa & srećna.

Kameni tepih se sastoji od sitnog priridnog kamena  različitog oblika i boja, a vezuje ga epoksi smola. Ovakva vrsta poda je otporna na vodu i mraz, a najvažnije je što je možete izliti preko starih pločica, bez izolacije.

Ako želite da promenite pločice na terasi ili stepeništu, potrebno je prvo da platite majstoru da skine pločice, uradite izolaciju ili ako je podloga loša ravnjajući sloj, pa tek onda da lepite nove pločice. Ovaj postupak dugo traje i može puno da vas košta, zato su kameni tepisi savršen izbor jer ih možete izliti preko bilo koje površine.

PROČITAJTE JOŠ: Kako se postavlja i koliko košta EPOKSI SMOLA: sve o kvalitetnom i dekorativnom materijalu za oblaganje podova

Još jedna pozitivna strana kamenog tepiha je to što ako vremenom nastanu rupe ili površinski sloj kamena ne izgleda lepo, sami možete deo koji je propao lako i brzo da popunite.

PROČITAJTE JOŠ: KAKO SE BUŠE RUPE NA PLOČICAMA: besplatan trik za precizno i lako bušenje pločica (FOTO)

Osim što je praktičan, kameni pod je izuzetno dekorativan, pa će ulaz u kuću, hodnik ili terasa biti osveženi i izgledati lepo. Postoji više od 50 boja kamenog tepiha, a vi u skladu sa enterijerom ili fasadom izaberite odgovarajuću.

Pogledajte u video prilogu kako se postavlja kameni tepih! Ispod vas očekuje još jedan video snimak!

Izvor: Lepa & srećna