Novi trend u uređenju prostora koji svako može da primeni je takozvana spora dekoracija. Kako smo danas navikli da na društvenim mrežama gledamo ogromne promene prostora za kratko vreme, gotovo da ni ne razmišljamo o uređenju dok ne izdvojimo dovoljno novca za kompletno renoviranje. Ideja spore dekoracije je sasvim suprotna.

Ne treba da čekate da se "sve kockice slože" da biste učinili neku lepu promenu u domu. Dovoljno je da tokom meseca priuštite jedan ili nekoliko dekorativnih komada i unesete ih u prostor. Takođe, spora dekoracija vas podstiče da kupujete polovne stvari i da renovirate one koje već imate dok god su u funkciji.

Ponekad je dovoljno samo da kupite konzervu farbe i osvežite vrata u stanu da biste dobili potpuno drugačiji izgled. Nije neophodno da tada istovremeno organizujete i krečenje i kupovinu novog nameštaja i renoviranje kupatila. Uradite samo ovaj jedan, mali korak, koji može da vam razvedri dom.

dnevna soba (2).jpg
Shutterstock  Postavljanje cveća na sto u dnevnoj sobi

Takođe, kako ne biste upadali u zamku kupovine i uzimali bespotrebne predmete samo zato što su na sniženju, preporučuje se da pravite mali nacrt dekoracije. Za svaku prostoriju zapišite šta biste možda mogli da kupite kada budete u prilici. Razmislite da li vam nedostaje lepši zidni sat u kuhinji, umetnička slika u dnevnoj sobi ili noviji tepih u spavaćoj sobi i zabeležite po nekoliko stvari za svaku prostoriju. Kada završite, precrtajte po jednu ili dve stvari u svakoj prostoriji za koje smatrate da možda i nisu neophodne. Tako ćete uštedeti, a svakako uneti nešto novo u enterijer.

Kada se idućeg puta nađete u kupovini i primetite da je neki od porizvoda snižen, najpre rproverite da li se nalazi na vašem malom nacrtu dekoracije. Ako ga nema, ne razmišljajte dalje i pogledajte nešto drugo. Na taj način ćete izbeći kupovinu stvari koje bi vam stajale u kutiji i po nekoliko meseci ili godina dok im ne nađete stvarnu primenu.

Spora dekoracija će vaše navike učiniti održivijim i smanjiće broj grešaka u uređenju, jer ćete kupovati samo stvari koje se zaista dobro uklapaju u enterijer i koje su vam potrebne.

Pročitajte i kako da vrhunski preuuredite stan za manje od 5.000 dinara.

BONUS VIDEO:

Uskršnaj dekoracija TikTok/elnazhamai

 Lepa&Srećna/K.L.