Kako proleće donosi novu energiju, savršeno je vreme za uređenje prostora, savetujufeng šui stručnjaci. Promena rasporeda u domu treba da bude usklađena sa promenom godišnjeg doba, jer na taj način možete da postignete jedinstvenu ravnotežu. 

Ulazna vrata

Amanda Gibi Peters je stručnjak za feng šui i navodi da prilikom uređenja uvek najpre obratite pažnju na ulazna vrata. Lepo uređen ulaz doprineće toploj atmosferi i osećaju dobrodošlice. Potrudite se da i sa unutrašnje i sa spoljašnje strane vrata budu ukrasi ili biljke. Ako već imate neko cveće u prostoru, proleće je idealno vreme za presađivanje ili dodatnu negu. Izbacite sve osušene biljke ili lišće koje podseća na jesen i prolaznost. 

Feng šui saveti za proleće
Shutterstock  Uređen ulaz

Element drveta

Proleće je savršeno vreme da se fokusirate na element drveta u vašem domu, predlaže Ebi Henri, dizajner i feng šui stručnjak:

"Prolećni feng šui nas pomera iz unutrašnjeg zimskog, mirnog dela godine, u izraz drveta, u energiju novih početaka koja je usmerena na rast“, ​​objašnjava ona.

Pored biljaka, to možete da postignete i tako što ćete dodati smeđe i plave tonove u unutrašnjem dekoru ili koristiti tekstil od prirodnih materijala kao što su juta, bambus i konoplja. Takođe, istaknite drveni nameštaj koji imate u kući, prelakirajte ga ili ga smestite na vidno mesto u prostoru.

enterijer drvena klupa 3.jpg
Shutterstock  Drveni elementi u enterijeru

Protok svetlosti

Kako su dani tokom proleća duži, preporučuje se da maksimalno iskoristite dnevno svetlo. Očistite prozore i skinite teške i tamne zavese. Prema feng šui pravilima, prozori su "oči" doma i zato se trudite da ih u proleće osvežite i držite češće otvorenim. Takođe, očistite ogledala i druge unutrašnje staklene površine, kako bi protok svetlosti kroz kuću bio lakši. 

zavese (1).jpg
Shutterstock  Iskoristite dnevno svetlo

Ne zaboravite da maksimalno rasteretite prostor tako što ćete odložiti glomazne jorgane, prekrivače, zimske jakne i druge kabaste stvari. Raščišćavanje, organizovanje doma i skidanje prašine uklanja mrtvu, izgubljenu energiju iz prostora dok svežoj, podmlađujućoj energiji daje više prostora za protok

Pročitajte i koji predmeti u hodniku donose nesreću.

BONUS VIDEO:

3 trika da uštedite prostor u malom stanu TikTok/homedepot

 Tekst: Lepa&Srećna/K.L.