Prazni zidovi su idealan prostor da izrazite svoju kretivnost i unesete živost u enterijer. Bez obzira da li ste ljubitelj klasičnih pejzaža u pozlaćenim okvirima, ili više volite apstraktnu umetnost, ako dekorišete zidove vaš dom će dobiti prijatnu i toplu atmosferu. Takođe, možete da mu dodate luksuznu notu i učinite da izgleda kao iz časopisa. Ako sami nemate inspiraciju, razmislite o nekoj od sledećih dekorativnih ideja koje su u trendu ove godine.

Digitalna umetnost

Digitalna umetnost je čest izbor mnogih dizajnera. Odaberite neku od brojnih ilustracija i odštampajte ih na platnu u veličini koja odgovara vašoj prostoriji. Ovaj vid dekoracije je često veoma povoljan, pa je tako pristupačan mnogima. Spoj umetnosti i inovacija je u trendu poslednjih godina, a definitivno će to ostati i dalje. Pustite mašti na volju i odaberite nešto što će oplemeniti vaš prostor ovog proleća

shutterstock_424489999 (1) (1).jpg
Foto: Shutterstock Digitalna umetnost u enterijeru

shutterstock_115051321 (1).jpg
Foto: Shutterstock Digitalna umetnost u enterijeru

Akvarel

Dizajnerka Emili Handerson navodi da je akvarel bio i ostao favorit u svetu umetnosti, jer dodaje dozu romantike i pokreta u prostoriju.

"Njegov meki, sanjivi kvalitet može trenutno da transformiše sobu, dajući joj osećaj spokoja i sofisticiranosti.  Bilo da se radi o delikatnim cvetovima, spokojnim pejzažima ili apstraktnim motivima, svako umetničko delo akvarela priča svoju jedinstvenu priču", kaže ona.

shutterstock_786280726 (1).jpg
Foto: Shutterstock Akvarel na zidu

Smeli izbori

Dizajnerka navodi da je 2024. godina otvorena za smele izbore i inovacije i zato bi trebalo da rizikujete i da se što više zabavljate. 

"Isprobajte ovaj trendtako što ćete odabrati sliku suprotnu ostatku enterijera. Ako volite tradicionalni dizajn, izaberite nešto apstraktno. Ako volite minimalistički, moderan stil, unesite jednu sliku koja je potpuno tradicionalna, sa starinskim okvirom i kitnjastim detaljima. Tako ćete istraživati umetnost i izaći iz zone komfora kada je uređenje prostora u pitanju", savetuje ona. 

Rustično ogledalo sa zlatnim ramom i slični elementi takođe mogu da daju poseban ton enterijeru

shutterstock_1432901831 (1).jpg
Foto: Shutterstock Rustično ogledalo u enterijeru

Zidna galerija

Ako ne možete da se odlučite za jedno umetničko delo, ili imate veliki zid, na koji nije dovoljno da okačite samo jednu sliku ili ukras, odlučite se za zidnu galeriju. Napravite kolaž od porodičnih fotografija ili vama dragih ilustracija. Možete da kombinujete različite slikarske tehnike (ulje, akril, avkarel) sa fotografijama ili posterima. Odaberite slične ili identične okvire, kako biste postigli utisak celine. 

shutterstock_680854861 (1).jpg
Foto: Shutterstock Zidna galerija

Pročitajte i kako da ukrasite prostor uz minimalno ulaganje.

BONUS VIDEO:

Trik sa ogledalo za uređenje enterijera Instagram/mr.harry.white

 Tekst: Lepa&Srećna/K.L.