Blogerka Anja je poželela da majci pokloni nešto posebno za Dan majki pa je odlučila da se posveti uređenju njene terase.

Ona voli svetle, udobne prostore, pa je tako osmislila i dizajn za ovu terasu. Na nju se izlazi iz dnevne sobe u prizemlju, a ona dalje vodi u dvorište.

U pitanju je kvadratna površina, iznad koje je Anja montirala jaku tendu u bež boji, a na podu su postavljene nove pločice u sivkastoj nijansi.

Neugledan zid kojim je terasa odvojena ukrašen je vrlo jednostavnim a efektnim panelima od drvenih letvica. Na njih su okačene lampice na kablu, detalj koji se vrlo povoljno može naći i kod nas.

Poseban duh novoj terasi daju tekstilni elementi. Na podu je pravougaoni tanki ćilim, koji daje efekat nove "sobe" na otvorenom. Bela garnitura za sedenje je ukrašena jastucima sa kontrastnim crno-belim desenom.

Anjina terasa je, takođe, fantastično uređena - ovde je kombinovala garnituru od ratana i bele jastuke, na podu je drvena obloga, a nežnosti čitavog prostora doprinosi i pažljiv izbor cvetnica u roze nijansama.

Utisku "sobe" doprinose i nežne zavese u dve boje koje, po potrebi, zaklanjaju ukućane od pogleda iz drugih dvorišta. 

Na drugom delu terase je masivna garnitura za ručavanje, sa klupama umesto stolica. 

Stolica "ljuljaška" je detalj koji daje "instagramski efekat".

Pogledajte još zanimljivih ideja u galeriji slika i pročitajte koje cveće najbolje uspeva na terasi punoj sunca.

Shutterstock Garniture za sedenje za terasu ili dvorište

BONUS VIDEO:

NAPRAVITE SAKSIJE ZA RASAD OD ROLNE WC PAPIRA Instagram/urbantaproots

Tekst. Lepa&Srećna / J. G.